Best Hair

Best Hair, Apeldoorn

Social media geknipt voor jouw winkel?
Na een Social Inspiratie Sessie van Prosos kwam de vraag om naast de social media activiteiten ook de website aan te pakken. Niet alleen de huidige site omzetten in een ‘nieuw jasje’, maar juist om de social media een prominentere plaats te geven binnen de site. Tevens er voor zorg te dragen dat Best Hair een hogere ranking in Google krijgt en behoudt.

Responsive website

Website

Bij de bouw van de site is er rekening gehouden met het feit dat de website de centrale plek is voor de online communicatie. De ingebouwde social media kanalen helpen bij het contact maken met de potentiële klanten. Denk hierbij aan interesse voor de producten in de webshop. Ontzetten prettig is dat afspraken zonder enige belemmering 24 uur per dag via de website gemaakt kunnen worden.

Bezoekersaantallen

Wij zijn in juli 2014 gestart met 800 visits per maand en in januari 2016 hadden meer dan ca. 4.600 visits per maand*! Ja, jullie lezen het goed. Het is gigantisch hoe de blogs en overige berichten een bijdrage leveren aan het vertellen van het verhaal rond de kapsalon. Wij hebben het dan nog niet over de vindbaarheid en aandacht.

Social Media

De dagelijkse Social Uitvoer verzorgt Best Hair zelf.
het plaatsen van afbeeldingen op Instagram en Facebook, het delen van berichten en het plaatsen van blogs. Best Hair maakt gebruik van een reserveringssysteem waaruit zij ook nieuwsbrieven kunnen versturen.
Complimenten hoe zij dit verzorgt. Het vraagt een lange adem om continu bezig te zijn met interesseren van je bezoekers en het inspireren van je klanten en fans.

*Bron cijfers: Google analytics; daar het gaat om privacy gegevens van Best Hair delen wij met dit blog hier niet alle informatie over. Is er meer informatie gewenst dan gaat dit alleen in overleg met Best Hair.

Website Onderhoud

Vanuit Prosos onderhouden, beheren en monitoren wij deze site.

Het onderhoud: maken van de backups, het bijhouden van updates (WordPress versies en plugins).
Het beheer: het plaatsen van content en nieuwe berichten verzorgt Best Hair zelf. Wij kijken wekelijks even over de schouder mee of wij assistentie kunnen verlenen.
Monitoren: maandelijks stellen wij een dashboard op om de gewenste resultaten terug te koppelen en bij te stellen.

Waarom social media?

In een eerder blog hebben wij de redenen waarom social media uitgewerkt. In het rechterrijtje de redenen voor Best Hair:

Vergroten naamsbekendheid
Online reputatiemanagement
Stilstand is achteruitgang
Beïnvloeding koopgedrag
Genereren website traffic
Invloed op zoekmachine rankings
Niche marketing