8 jaar Prosos, we zijn oprecht de 8 waard

Stoer he, dat ik dit gewoon zo schrijf? Dit zou ik een jaar geleden denk ik nooit geschreven hebben. Als je gaat zoeken naar het getal 8 dan kom je erachter dat de 8 het getal is van de olifant en de kleur roze.

Iets met olifanten en groeien in volwassenheid

Misschien moet het wel zo zijn, maar de 8 zijn in potentie ware leiders. Ze zijn zowel intuïtief als rationeel sterk. Ergens heb ik, Anita, jaren mijn intuïtieve kant in het verleden geparkeerd. Dit werd ook vaak vanuit externe invloeden bevestigd: “Je moet vooral rationeel ondernemen” en dat is wat ik me eigen aan het maken was.

Als ik te veel mijn gevoel liet spreken, werd dit door mijzelf en mensen om mij heen als ‘onrust’ en ‘ongewenst’ bestempeld. Ook werd ik ervoor afgestraft omdat ik mij vaak liet ‘teleurstellen’ of mij als persoon liet ‘raken’. Maar wat als het er wel mag zijn en dat je je intuïtie als GPS kan inzetten in plaats van haar af te wijzen?  Leren hoe je moet dealen met de positieve en negatieve gevoelens, dat is de uitdaging! Niet om je hele ‘gevoel’ uit te zetten.

Ook leer ik al heel wat jaren het verschil tussen managen en leidinggeven,

alleen bleef ik zelf hangen in de rol als manager.

Anita Holthuis, directeur

Leiderschap

Jaren stonden in het teken van managen (taakgestuurd) en bordjes in de lucht houden. De afgelopen maanden sta ik steeds meer in mijn kracht als leider. Het managen wordt vanuit het team georganiseerd en verzorgd, Wauw! Opdrachten die teamwork vragen, worden met elkaar uitgedacht en opgepakt. Nooit is er ‘angst/onduidelijkheid’ over wie wat doet. Het werk wordt verzorgd en uitgevoerd. Ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden en inzet. Wat geeft dat een bak rust en zet het mij in mijn kracht om verder te bouwen aan Prosos. Ik kan zelf als visionair verder bouwen met prachtige partners, de mooiste opdrachten en werk waar wij als team elke dag onwijs blij van worden. Het team verder ontwikkelen. Dat is toch waar ik vanuit de basis heel gelukkig van word. Yes! Dat is voor mij Prosos en daarom ben ik Prosos gestart.

Terug naar het cijfer 8

Het getal van de olifant van jonge olifantje naar volwassenheid, naar olifantenvrouw
Iets met de herkenning van de ontwikkeling van Prosos? Met dank aan de auteur Menno Braakman heb ik het verhaal van de olifant kunnen gebruiken voor dit blog.

Oude olifantenvrouw

In de kudde is het wijze, oude olifantenvrouwtje de leider. Ik wil direct de kanttekening zetten dat ik nou oprecht niet de ‘wijze oude olifantenvrouw’ ben (whahaha). Maar het verhaal vind ik wel passen bij waar wij als ontwikkeling met ons bedrijf staan.

“Het olifantenvrouwtje weet hoe de kudde zich moet verplaatsen voor voedsel. Ze weet wanneer een brullende leeuw écht een gevaar is, of dat ze rustig kunnen blijven waar ze zijn.

De olifant weet in potentie precies wat de juiste beslissing is, weet en voelt aan wat het juiste pad is. Het zijn geweldige beslissers, zodra ze ook echt voelen dat ze die leiding mogen pakken. Dat ze die kracht hebben. De olifant die zelfstandig beslissingen neemt, haar eigen pad loopt, zelf vooropgaat en een nieuw olifantenpaadje maakt. Dat is de natuurlijk leider. Anderen (olifanten/teamleden) komen na een tijdje kijken wat je allemaal voor unieks in beweging hebt gebracht. Ze willen je graag volgen op dit nieuwe pad”.

Volwassen olifant

Als volwassen olifanten hadden wij als Prosos onze krachten voor het eerst ontdekt en zetten wij deze weleens te veel in. Zo gingen we te snel en zetten we ons gevoel om in doen. Onze “tact” hadden wij, om de snelheid er in te houden, zo veel mogelijk uitgezet. Niet te veel voelen en denken maar gewoon gaan. Door bewust stil te staan en zien hoe het anders kon hebben we onszelf de kans gegeven om te leren, te doseren en het creëren van echte verbinding bewust in te zetten op de juiste momenten. Zo zet je voor je eigen team een betere kracht en teamspirit in, maar ook richting je klant toon je rust en respect om met elkaar te bouwen en te ontwikkelen. Niet als opdrachtgever, maar als partner.

Jonge olifantjes (maand of 8)

Jonge olifantjes trekken vaak dominante mensen aan als trainers van de les. De grote olifanten geven de jongen olifantjes het gevoel dat ze heel klein zij. Als je deze zin leest, dan denk je ‘Ah; wat zielig’. Maar in deze kleine olifantjes is de potentie voor een natuurlijk leider aanwezig. Deze moet zich alleen nog ontwikkelen. Veel jonge olifantjes vinden het nog lastig om te voelen wie ze zelf zijn, wat bij ze past. Ze luisteren vaak naar anderen en moeten zelf nog leren de juiste keuzes maken.

Hier komt ons Organisatie en regeltalent

Achten kunnen geweldig organiseren en ze zijn brenger van beweging. Het in beweging brengen van teams en medewerkers van Partners is waar wij goed in zijn. Hoe kunnen wij verandering en ontwikkeling binnen een marketing- en salesafdeling ondersteunen en assisteren. Dit vinden wij ook een uitdaging, omdat er zoveel verschillende opdrachten spelen, ontstaat er ook nooit stilstand.

Er is er in veel organisaties en bedrijven vaak ook heel veel informatie aanwezig. De plannen liggen stapels hoog op de bureaus maar het is vaak lastig om ervoor te zorgen dat dit bij elkaar komt in de uitvoer. De brug te creëren tussen strategie en uitvoer, voor ons een prachtige uitdaging waar wij ons in vastbijten zodat de plannen ook werkelijkheid worden.

De oude olifant helpt de jongeren

Ik, en wij, zijn gegroeid. Van een kleine olifant die vooral luisterde naar de ratio van de ander, naar de volwassen olifant die zijn kracht inzet tot de oude olifantenvrouw die de kudde leidt. En omdat wij gegroeid zijn en veel geleerd hebben in onze reis is de wens ontstaan om de nieuwe generatie te begeleiden. Ik wil met Prosos ambitieuze jongeren helpen bij de keuzes waar ze voor staan, waar hun wensen liggen om te ontwikkelen en ze assisteren bij de weg ernaartoe. Want doelen zijn belangrijk maar even stil staan bij wat het doel precies is, wat je wil leren en waar je naartoe wilt werken, dat is de eerste stap naar volwassenheid.

Samen op onderzoek uit?

Wil jij ervaren wat wij voor je kunnen betekenen in de ontwikkeling waar jij mee bezig bent met de verdere ontwikkeling van online marketing in je bedrijf/organisatie? Wij staan graag voor je klaar om dit met elkaar nader te onderzoeken!

Bron: inner-kompas.nl