Verbeter je website conversie door A/B-testen - Prosos

A/B Testen

Verbeter jouw website door A/B testen

De ideale manier om te ontdekken welke variant van een websitepagina het beste rendement oplevert is met A/B testen. Met deze testen wordt bijgehouden welke variant websitepagina het beste scoort; variant A of variant B. Daarom de naam A/B testen.

 

De voordelen

Deze testmethode heeft een aantal grote voordelen. Het belangrijkste voordeel van A/B testen is dat de bezoeker van de website niet weet dat hij of zij deelneemt aan een test. Hierdoor zal de bezoeker zijn of haar gedrag niet aanpassen en levert dit objectieve resultaten op. Andere voordelen van het A/B testen is dat de aanpassing eerst getest is wat het risico op negatieve gevolgen verkleind. Hiermee verbeteren wij de website stapsgewijs en is het onderbouwd met statistische gegevens.

Programmeren HTML CSS macbook
De sleutel tot succes

Naast de geteste variaties zijn er nog veel meer verbeteringen mogelijk. Test één verandering per test en documenteer het nauwkeurig. En vergeet niet dat het internet en het gedrag van jouw bezoekers blijft veranderen; voer daarom regelmatig A/B testen uit als het paginabezoek op jouw website veranderd.

 

Ook een website die scoort?

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Wil je meer weten over de mogelijkheden van A/B testen voor jouw website? Neem gerust contact met ons op.

 

× Kunnen wij je ergens mee helpen?