Social beleving

B2B contentmarketing: waarom en wat is het?

Canon content lens marketing laptop

B2B contentmarketing: waarom en wat is het?

Contentmarketing voor B2B zit al geruime tijd in de lift. Het is voor bedrijven steeds belangrijker om toe te passen, maar waarom? Hoe kun je het toepassen in een bedrijf? Wat maakt content waardevol en tevens relevant?

 

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een manier om klanten aan je te binden. Dat kan door het bieden van relevante content, content die de klant dus echt helpt. Dit moet op het juiste moment gebeuren op het juiste kanaal. Met contentmarketing ligt de focus vooral op het contact leggen met de klant.

Content bepalen voor de klant

Content bepaal je aan de hand van in welke markt de klant actief is. In de B2B markt is het vooral belangrijk om aan content creatie te doen. Dat kan zijn in de vorm van bloggen of het maken van video’s, zo kun je als bedrijf uiten dat je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen die spelen in de branche. Het belangrijkste is dat je de doelgroep van de klant de juiste informatie geeft over zijn diensten of producten. Zo creëer je een voorkeur voor het merk van je klant.

De kracht van het combineren van tekst, beeld en film

Vooral in webshops is deze combinatie steeds vaker terug te zien. Een korte productomschrijving met een afbeelding van een product. Vervolgens kun je dan doorklikken en beland je bij een korte productvideo. Mensen willen graag zien hoe een product eruit ziet, wat werkt er dan beter dan een stukje informatie in tekst gecombineerd met beelden en video van het product?

Contentmarketing en SEO

Het schrijven van gevarieerde content levert een positieve bijdrage aan de vindbaarheid in de zoekmachines. Contentmarketing is dus ook echt een belangrijk stukje zoekmachinemarketing. Het is zelfs zo belangrijk dat er uit onderzoek is gebleken dat er een relatie zit tussen de kwantiteit aan content en het aantal leads dat een website genereert.

Content Beeld tekst Video

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij weten als geen ander hoe wij relevante content creëren waar je doelgroep op zit te wachten. Wij zijn voor onze klanten in verschillende branches actief, van sappen en bier tot administratie en de zorg. Het is mogelijk om het klantencontact nóg beter en soepeler te laten verlopen met meer interactie. Het grootste voordeel daarvan is dat je zo een merkvoorkeur kunt creëren bij je doelgroep. Daarnaast creëren wij teksten en blogs die de SEO van je site ten goede komen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?