Beursexperience via technische snufjes - Prosos

Beursexperience via technische snufjes

Beursexperience via technische snufjes

Beursexperience via technische snufjes

deel 1

Beleving is erg belangrijk in de beurzen- en evenementenwereld. Daarnaast zijn er allerlei technische trends die inspelen op alle zintuigen. Welke technische snufjes zijn er om de beursexperience letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau te tillen? In dit blog lichten we touchable technologie en drones uit. In deel 2 komen spectacles aan de orde.

Touchable technologie

Event-technologie is volop in ontwikkeling. Zo zijn er draagbare technologieën, diverse apps en een groeiende belangstelling voor virtual reality-simulatoren. Die ontwikkelingen gaan nog veel verder. Het gaat allemaal om touchable, d.w.z. aan te raken. Er zijn allerlei snelle technologische ontwikkelingen die dat mogelijk maken. Verder zullen er steeds meer combinaties van nieuwe technologieën met offline, tastbare producten toegepast gaan worden. Die technologie is bijvoorbeeld terug te vinden in hologrammen en broadcast kleding (om mee uit te zenden).

Inzoomen op offline

Bij virtual reality gaat het met name om een 3D-versie van de realiteit. Kijken we naar touchable technologie, dan zoomt die meer in op de offline wereld. Met deze technologie kunt u aanraken. Zo biedt u uw beursbezoekers de mogelijkheid om weer in aanraking te komen met de fysieke en persoonlijke wereld. De hele wereld is te veranderen in een touchscreen. Of het nu om kleine robotapparaten, hologrammen, 3D-printing of touchscreen-kiosken gaat: op ieder fysiek object kan ‘touchable technologie’ worden toegepast.

Inspelen op de vijf zintuigen

Op zoek naar dat extraatje voor uw evenement? Wilt u uw gasten laten verbazen? De mogelijkheden van ‘touchable technologieën’ zijn oneindig. Wist u dat u uw gasten zelf iets kan laten aanraken dat er in het echt helemaal niet is? Voorbeelden daarvan zijn:

  • broadcast-shirts, opdruk is zelf met een app te maken
  • een hostess-hologram, die bij de entree van uw beurs staat
  • Swipe DJ, via een transparant holografisch scherm kunnen uw gasten precies zien wat de dj doet.

Drone(-streaming)

In 2016 kwam livestreaming op in de eventbranche. Er zijn natuurlijk allerlei websites en apps waarmee u uw beelden naar een groot publiek kunt sturen. Facebook Live, YouTube, Snapchat en Periscope zijn daar voorbeelden van. Op deze trend van afgelopen jaar is een variant gekomen, namelijk drone-streaming. Dat is een soort livestreaming, waarbij u de drone bestuurt en de videobeelden direct kunt uitzenden naar een breder publiek.

Bijzondere beelden vanuit de lucht

Internet wordt overspoeld met video’s die consumenten zelf maken, ook wel bekend als user generated content. Echter, bezoekers verlangen steeds meer naar video’s met unieke beelden en uiteenlopende standpunten. Denk aan fantastische opnamen vanuit de lucht, waardoor uw evenement van alle kanten zichtbaar is en er zo een totaalplaatje van maken. Tot voor kort was dat een behoorlijk lastige aangelegenheid. De huidige drones maken het een stuk eenvoudiger. Beelden via drone-streaming zitten tussen video’s van een kraancamera en een bemande helikopter in.

Nog meer mogelijkheden met drones

Drones zijn niet alleen prima inzetbaar voor geweldige beelden vanuit de lucht. Er zijn nog meer toepassingsmogelijkheden voor events. Zo zijn ze inzetbaar voor eventbeveiliging of bij een show tijdens uw evenement, bijvoorbeeld drones met verlichting. Er zijn wereldwijd al bedrijven die drones gebruiken als pakjesbezorgers of het bezorgen van drankjes en eten. Dat zou natuurlijk ook op een evenement kunnen. Verder zijn drones ook inzetbaar voor een ontmoetingspunt voor bezoekers.

Risico’s

Als u overweegt om drones in te gaan zetten, is het belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving. Zeker in een omgeving met veel mensen zijn drones best risicovol. Spreek daarom eventuele risico’s door met de specialist die de drones levert en bestuurt. Deze specialist verkent voorafgaande aan het event de ruimte waar de drones gaan vliegen. Zet u een drone in op een beurslocatie of evenementenhal/-terrein, heeft u toestemming van die locatie nodig. Er zijn inmiddels in allerlei Europese landen al wetten en regels rondom inzet van drones.

Iets extra’s

Prosos Events kan samen met u bepalen hoe en waarmee u uw evenement iets extra’s biedt! Dat kan met genoemde technieken, maar er zijn nog zoveel meer opties. Graag bespreken wij die mogelijkheden met u in een persoonlijk gesprek en brengen uw beursexperience in hogere sferen.

 

Bron: Frankwatching

Wenst u meer contact over de mogelijkheden voor
een beursexperience via technische snufjes?
Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?