Het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media

Het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media

Blogserie: Wat zijn de trends in social media?

Deel 4: Het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media

In deel 1 t/m 3 van deze blogserie namen we je al mee in de social mediatrends. Het aantal social mediaplatformen groeit verder door. Diverse organisaties doen onderzoek naar het gebruik van social media. Newcom onderzoekt dat gebruik al sinds 2010. Dit bedrijf voert jaarlijks het grootste landelijke onderzoek van Nederland uit.

Omdat we het belangrijk vinden om onze relaties op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op online communicatiegebied, besteden we in een blogserie aandacht aan de uitkomsten van dit uitgebreide onderzoek. In het eerste blog behandelden we de vraag of de voorspellingen van 2016 waren uitgekomen. De ontwikkelingen van de 10 meest populaire social mediaplatforms stonden in het tweede blog [LINK] centraal. In deel 3 stond de leeftijd en het gebruik van de social mediakanalen centraal. In deel 4 belichten we het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media.

Het vertrouwen en de verwachtingen

Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2017 van Newcom blijkt dat mensen social media lang niet altijd vertrouwen. De meesten maken zich zorgen over de doorverkoop van gegevens (66%). Privacy waarborgen op social media is dus van groot belang. Ondanks dat het vertrouwen niet hoog is, gaat het onderzoek ervan uit dat bijna iedereen over vijf jaar social media gebruikt. In vijf jaar zou het vertrouwen in social media gelijk blijven. Ook zullen de verwachtingen rondom het verzamelen van informatie via social media en de rol in het leven niet veranderen.

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken wat de trends en social mediaverwachtingen voor uw organisatie, uw medewerkers, uw producten en diensten betekenen. Neem gerust contact met ons op. Ontdek op onze website welke mogelijkheden wij u te bieden hebben, van social advies tot social uitvoer.

In ons volgende blog over social mediatrends zetten we de belangrijkste uitkomsten op een rij.


Bron: Newcom

Geen reactie's

Geef een reactie