Certificering als evenemententhema - Prosos

Certificering als evenemententhema

Certificering als evenemententhema

Evenementen zijn er in veel verschijningsvormen. Van eenmalige en kleinschalige events tot terugkerende grote evenementen, met als voorbeeld de Horecava waar we al eerder over schreven. Elk evenement heeft een eigen doel. In dit blog geven we je een kijkje in de keuken van een jaarlijks terugkerend evenement met als doel deelnemers gecertificeerd te houden.

Wat is het doel?

Voor een van onze klanten, Praktijkcentrum Bomen, voeren wij al enkele jaren de evenementorganisatie uit. PC Bomen is gespecialiseerd in boom-, groen-, bos- en natuurbeheer. Boomverzorging staat centraal in hun trainingen en opleidingen.

Tijdens diverse evenementen is het doel om medewerkers gecertificeerd te houden, bijvoorbeeld een must voor European Tree Workers (ETW). Daarvoor zijn standaard-programma’s en trainingsprogramma’s op maat.

Aanpak

De organisatie en communicatie van elk evenement zijn in de basis hetzelfde. Zo moeten deelnemers weten wanneer en waar het evenement plaatsvindt. Uiteraard communiceer je ook waarom het belangrijk is dat zij er zijn. Verder maken we de klant en het evenement zichtbaar bij de doelgroep voor, tijdens en na een evenement door (bewegende) content te delen op de social kanalen. Het grote voordeel van terugkerende events is dat de organisatie en communicatie al eerder zijn uitgevoerd. De wensen van de klant, de thema’s, het proces en de werkwijze zijn bekend, wat het organiseren eenvoudiger en vaak ook efficiënter maakt.

Expertisebundeling

In dit voorbeeld heeft de klant al de nodige voorbereiding gedaan, zoals een datum en locatie plannen. Ook zijn de onderwerpen van de evenementen door de klant bepaald vanwege de vakinhoudelijke aard. De expertise van Prosos Events komt om de hoek kijken bij de efficiënte administratieve afhandeling van het uitnodigen en inplannen van de workshops. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de contentspecialisten van Prosos om bijbehorende tekst en beeld te maken. Het evenement onder de aandacht brengen in de (social) media is ons dan ook op het lijf geschreven. Zo bundelen we de expertise van de klant en van onszelf.

Einddoel

Elk evenement heeft een doelstelling. Het doel van de eindklant is dat de medewerkers hun werk mogen blijven uitvoeren door het behalen van een certificaat. Het doel voor PC Bomen is tweeledig: aan de ene kant zorgen dat de medewerkers zijn gecertificeerd door PC Bomen als opleider. De tweede doelstelling is hun bekendheid vergroten als training-/opleidingsinstituut in boomverzorging. Daarvoor hebben zij onze hulp gevraagd, dat is onze expertise. De kers op de taart is dat de medewerkers hiermee een mooi dagje uit hebben en de certificering een feestje is. Zo organiseer je gezamenlijk een succesvol evenement voor iedereen!

Wil jij ook een event organiseren, maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? Neem contact met ons op voor advies. Voor ons is het organiseren al een feestje!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?