Creatief omgaan met je evenement

In de woensdag 6 mei gepresenteerde route werd een stappenplan gepresenteerd waarbij bijeenkomsten met maximaal 100 personen vanaf 1 juli weer mogelijk zijn en wellicht al vanaf 1 juni tot 30 personen. Daarbij wordt wel steeds gezegd ‘als de actuele situatie het toelaat‘ en met in acht nemen van alle regels mbt hygiene en 1,5 meter afstand. Bij ‘massale’ evenementen staat slechts een groot vraagteken. De kamerbrief verandert daar weinig aan en roept zelfs nog meer vraagtekens op. Want wat zijn massale evenementen met een landelijke uitstraling? Vallen hier ook massale (vak)beurzen, business events of congressen met duizend(en) bezoekers onder? En wat is landelijk? Of wat is massaal?

Massale evenementen met een landelijke uitstraling

Alle tijd en moeite om je evenement tot een succes te maken lijkt wel voor niks te zijn geweest. Want helaas, de plekken die je had verhuurd of de gasten die je had ingehuurd kunnen nu niet meer komen. Een evenement trekt namelijk grote groepen aan en 1,5 meter afstand is niet te doen.

Een digitaal feestje

De bezoekers kunnen niet meer naar je evenement toekomen, dus breng daarom je evenement naar je bezoekers. Een online evenement op veilige afstand, is namelijk nog wel mogelijk! Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af, hoe dan? Er zijn een paar stappen van essentieel belang om je bezoek online soepel te laten verlopen.

Live aan de slag
Erg spannend, een evenement live, het is namelijk toch weer iets nieuws en voor de meeste mensen uit hun comfort zone. Het mooie is om de standhouders en ingehuurde gastoptredens live in contact te laten komen met hun online bezoekers. Denk hierbij aan live concerten. Denk hierbij een live optreden van de zanger of zangeres, via jullie platform.

Zorg voor een interactieve chat waar de standhouders in contact kunnen komen met de online bezoekers. Dit is belangrijk om direct vragen te kunnen beantwoorden en ook om de beurs feeling mee te geven.

Personeel
Het is erg belangrijk dat je en team op zowel de voorgrond als op de achtergrond hebt draaien. De mensen op de voorgrond staan klaar voor je bezoekers, mochten ze bijvoorbeeld via een chat vragen stellen is het fijn dat deze direct te woord kunnen worden gestaan. Ook zorgen de mensen op de voorgrond er voor dat alles goed verloopt.

Mensen op de achtergrond zijn van essentieel belang om alles online draaiende te houden. Kijken of er geen storingen optreden en dat alles online op de website goed blijft verlopen.

Unieke ervaring
Ervaring van een beurs is vaak erg belangrijk voor bezoekers, zij komen tenslotte niet alleen naar de beurs voor de producten, hapjes en een drankje maar ook om sfeer te proeven en de gezelligheid die een beurs met zich meebrengt. Om dit zo goed mogelijk online te kunnen voorbereiden is het belangrijk om mensen al warm te maken voor je evenement. Door middel van social media berichten en nieuwsbrieven. Geef mensen het idee dat evenement, ook als is het online, gewoon door gaat. Maak ze warm voor een evenement zoals je dit ook normaal zou doen. Ook al is het dit keer online.

Spannend!

Vind je dit een spannende stap, weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken maar wil je dit wel graag aanbieden voor jouw beursbezoekers? Met Prosos en Prosos Events maken wij er graag een feestje van. Na een goed overleg maken wij graag de mensen samen met jou warm voor het evenement. Maar ook tijdens het evenement staan wij graag voor je klaar en ondersteunen we jouw evenement zowel op de voorgrond als achtergrond is dit geen probleem.

Graag een keer samen brainstormen? Neem contact met ons op en we plannen graag een afspraak, uiteraard is deze ook digitaal!