Het maximale uit je website halen? Lees hier de 10 tips!

De 10 ultieme website tips: deel 1!

10 website tips: deel 1

De 10 ultieme website tips: deel 1!

Het maximale uit je website halen!

In dit eerste deel van het blog ’10 website tips’bespreken we hoe jij gemakkelijk jouw website kunt verbeteren. De volgende onderwerpen worden besproken:

  1. SEO Titels en omschrijving
  2. ‘Dode’ links checken
  3. Snelheid testen en optimaliseren
  4. Maak gebruik van Google Analytics
  5. Back-up en onderhoud

1. SEO-titels en omschrijving

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Dit zijn de niet betaalde/ organische zoekresultaten die verschijnen in Google wanneer je een zoekterm intypt (hier staat dus geen advertentie voor). Wanneer je in Google zoekt op jouw eigen bedrijfsnaam komt de SEO titel (1) en omschrijving (2) van je bedrijf in beeld. Het is goed voor de SEO waarde van jouw website wanneer dit tevens goed staat omschreven voor de overige pagina’s (3) (denk ook aan je landingspagina’s) die zichtbaar zijn voor Google. Schrijf een SEO titel/ omschrijving altijd vanuit de gedachten dat mensen in één oogopslag kunnen zien dat jouw website hét antwoord geeft op hun vraag.

 2. ‘Dode’ links checken

Voor Google is een toegankelijke website heel belangrijk. Zij vinden het dan ook heel vervelend als er linkjes op de site staan die niet meer werken, dit kan bijvoorbeeld komen doordat de pagina waar je naartoe linkt niet meer bestaat. Wanneer Google veel dode links detecteert gaat de kwaliteit van de website achteruit en dit heeft negatieve gevolgen voor de zichtbaarheid in Google. Je kunt dit echter makkelijk voorkomen door gebruik te maken van tools zoals: deadlinkchecker.com waar je kunt controleren of er ‘dode’ links op de website staan.

3. Snelheid testen en optimaliseren

In een wereld waar snelheid steeds belangrijker wordt is het belangrijk dat informatie, maar tevens ook de website, snel is. De snelheid van de website is zo belangrijk geworden dat Google dit zelfs meet en hiervoor een gratis tool beschikbaar heeft gesteld genaamd: PageSpeed Insights. https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl . Controleer daarom via deze tool wat Google van de snelheid van jouw website vindt.

4. Maak gebruik van Google Analytics

In Google Analytics kun je enorm veel informatie vinden over de voortgang van jouw website. Door deze gegevens te begrijpen en te weten waar je het kunt vinden kunnen er goede optimalisaties worden doorgevoerd op de website. Meten is weten zeggen wij altijd en voor de website is dit zeker heel belangrijk. Hiermee bedoelen we dat de cijfers, keiharde resultaten, pas echt kunnen uitwijzen of iets effect heeft gehad. Denk bijvoorbeeld aan je Facebookcampagne of het effect van bepaalde landingspagina’s (zie tip 1).

5. Back-up en onderhoud

Worden er back-ups van je website gemaakt? Wij raden dit ten zeerste aan! Geen back-up maken van je website kan hele grote gevolgen hebben, dit omdat er tegenwoordig steeds meer websites gehackt worden. Wil jij jouw website optimaal laten presteren? Zorg dan dat een professional de website in beheer neemt. Zo blijft de website optimaal werken en ontstaan er geen problemen.

Hulp nodig? 

In ons volgende week gaan we verder in op tips die helpen bij het verbeteren van jouw website. Houd onze website en social media kanalen dus in de gaten! Heb jij in de tussentijd vragen of zou je graag hulp van ons willen ontvangen bij het ontwikkelen van jouw website? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij staan voor je klaar!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?