Domeinregistratie en webhosting - Prosos

Domeinregistratie en webhosting

Nick en Danny samen voor Prosos

Domeinregistratie en webhosting

Domeinregistratie en hosting zijn belangrijke onderdelen van de website, maar hoe werkt het nou precies?

Domeinregistratie
Het is belangrijk dat je een domeinnaam kiest die makkelijk te onthouden is en professionaliteit uitstraalt. Maak je domeinnaam zo kort mogelijk. Verder moet deze eenvoudig te spellen zijn. Wanneer een naam verkeerd wordt gespeld, is het slim om alle varianten van spelling vast te leggen als domeinnaam en door te laten linken naar de correcte variant. Voor een domeinregistratie betaal je jaarlijks een vergoeding. Vervolgens kun je deze domeinnaam op ieder moment online zetten.

Webhosting

Webhosting is simpel gezegd het huren van een opslaggedeelte op internet. De bedrijven waar jij zulke opslag kunt huren, worden ook wel ‘hosting providers’ genoemd. Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. De betekenis van webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website. Het voordeel van goede webhosting is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de bereikbaarheid van je website. Een goede host beschikt over een professioneel team met veiligheidsexperts die er dag en nacht voor zorgen dat jouw website bereikbaar is en niet aangevallen wordt.

Bescherming van jouw domeinnaam

Domeinnamen worden vaak gereserveerd om deze te beschermen. Iedereen kan namelijk een domeinnaam registreren. Daarnaast is het ook steeds gebruikelijker om .be, .com, .de en .net vast te leggen. Zo voorkom je dat een ander bedrijf er met jouw merknaam vandoor gaat en voor verwarring zorgt.

Hulp of advies gewenst?
Prosos helpt je graag bij het creëren van een domeinnaam en een website. Daarnaast zorgen wij dat jouw domeinnaam geregistreerd wordt en dat jouw website voorzien is van een goede host. Wil je eerst meer informatie of advies? Je kunt altijd contact met ons opnemen via https://prosos.nl/contact/.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?