Even voorstellen ~ Anita

Feestje!

1 mei bestaat Prosos 9 jaar! Direct een leuk moment om mijzelf ook langs deze weg nog eens echt voor te stellen. Mijn naam is Anita Holthuis- van Leeuwenkamp, ik ben 43 jaar, 9 jaar ondernemer en ik ben bijna 13 jaar getrouwd en 21 jaar samen met Pascal Holthuis (eigen Rijschool in Apeldoorn).

Naast mijn werk doe ik een beetje aan wielrennen en samen vinden wij het ook fijn om te wandelen. Wel eens gehoord van Klompenpaden (tip!), moet je echt eens proberen. De langere vakanties hebben wij in het hier en nu wat losgelaten, maar een weekendje weg of een weekje in een wat rustigere periode op stap gaan, bevalt ons prima.

Vanaf mijn 19e werk ik fulltime. In de jaren heb ik ca. één jaar vier dagen gewerkt, maar ik leidde toen een team van vrijwilligers bij Make-A-Wish … dus ja… of toen een ‘deeltijdbaan had, ehmmm’. Ik ben een bezig bijtje en vind het heerlijk als mijn hoofd overuren kan draaien om nieuwe ontwikkelingen van denken naar doen te brengen.

Als je de zon brengt in het leven van anderen, kun je de stralen niet weghouden van jezelf.

~ Sir James Matthew Barrie ~

Proba

In 2021 heb ik het boek Proba uitgebracht. Op basis van een eigen businessmodel (met name voor sales en marketing) heb ik samen met een team van experts het model verder uitgedacht en omgezet in een boek ‘Van denken naar doen’. Het boek was een kers op de taart na een zware periode in 2020-2021.

Gelijkgestemden

Mensen die dichtbij mij staan weten dat voor mij werk meer is dan aanwezig zijn en de klus klaren. Voor mij is werk een groot deel van mijn leven. Ik vind het heerlijk om op te staan en met gelijkgestemden te werken aan de mooiste uitdagingen en opdrachten.

Studeren

Naast mijn werk heb ik mijzelf altijd de ruimte gegeven om door te leren. Zo ben ik de eerste jaren bezig geweest met het verbeteren met mijn Franse taal (zelfs in Nice op school gezeten). Vervolgens werden mijn vreemde talen iets minder nodig in mijn werk en ben ik juist door mensen om mij heen altijd gesupporterd om door te leren. Amy van Son (collega IPC) is daarin mijn grootste stimulans geweest. Zo heb ik in deze jaren veel verschillende opleidingen en trainingen gevolgd: een twee jarige opleiding Middlemanagement (ISBW), in twee jaar mijn HBO Facilitair (Saxion-Cum laude) en een universitaire leergang Veranderkunde en Organisatieadvies (SIOO-SVO74). Ik vind het nog steeds super leuk om bij te leren en/of met mensen te ontwikkelen en te bouwen.

Zo werkten wij ons model van denken naar doen verder uit voor sales & marketing en is ook het bouwen van een dashboardomgeving iets waar ik mijzelf heerlijk in kan verliezen.

Even terug naar het begin

Op mijn 19e ben ik gestart met werken. In een internationaal bedrijf gestart, mijn ultieme wens was altijd zoveel mogelijk in het Frans te mogen communiceren, nou dat was hier meer dan mogelijk! Na een paar jaar heb ik de overstap gemaakt naar het groen onderwijs, waar andere functies op mijn pad kwamen. Het onderwijs verruilde ik voor een commercieel foodbedrijf. Ik wilde af van de ‘stempel niet commercieel’ en de achtergrond in facilitair management, veranderkunde, projectmanagement en marketing kwamen in de functies die ik bekleedde goed van pas.

Als jij mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet zo maar in een hokje te plaatsen ben. Ik heb veel ruimte nodig om veel verschillende opdrachten en acties uit te voeren. Deze ruimte is mij altijd gegeven, maar heb ik ook altijd wel gezocht.

Bouwen en ontwikkelen

Dan komt er een moment dat je voor jezelf gaat starten. Allereerst in samenwerking met mede ondernemers. En de afgelopen ca. zeven jaar met collega’s in een team en een extra schil van (vaste) inhuur om onze diensten goed te borgen en de kwaliteit met elkaar te kunnen verbeteren. Zonder deze schil was het 200% niet gelukt. In elke fase in het ondernemerschap heb ik hier gebruik van gemaakt.

9 jaar Prosos

Het cijfer 9: in veel culturen over de hele wereld wordt nummer 9 als heilig beschouwd en staat het voor competitie en vervulling. Dit nummer is een symbool van groot leiderschap, wijsheid en kennis.

Wist je dat de enige baan waar ik ook bijna 9 jaar heb gewerkt IPC Groene ruimte is. Dat is toch eigenlijk ook wel bijzonder…

Prosos 2022

Na een loodzware periode staan wij en vooral ik er weer! Tijdens corona speelde er veel: afscheid nemen van heel veel opdrachten, afscheid nemen van collega’s, ernstige gezondheidsperikelen in mijn gezin en de zoektocht in mijn eigen toekomstperspectief. Ik vind dat wij het met ons team de afgelopen twee jaar super goed hebben gedaan. Wij hebben onwijs mooie partners mogen assisteren bij het behalen van doelen en bijbehorende resultaten. Ja, daar ben ik echt trots op. Ik wil hierbij ook de collega’s bedanken voor de inzet en de support om aan en met Prosos te blijven werken. De verandering van werkzaamheden heeft ook van ons allemaal veel gevraagd, maar maakt ons werk leuker, inhoudelijker en uitdagender.

Huidige werkzaamheden

Als wij kijken naar ons werk in het hier en nu dan ligt de focus op het opstellen van marketingstrategieën met bijbehorende marketing & sales planningen en passende dashboardoplossingen.

Wat komend jaar ons gaat brengen, is nog niet een uitgestippelde weg. We hebben met elkaar wel een aantal thema’s bepaald om verder uit te werken en wij zijn ons team stap voor stap aan het uitbreiden met professionals die commitment willen geven aan het gedachtengoed van Prosos.

Waar sta ik?

En ik…. Ik ben zelf op een punt dat ik ook wat meer met mijzelf bezig ben met mijn eigen ‘vervulling’, hiermee is de cirkel na 9 jaren rond. Vervulling is waar 9 o.a. voor staat. Bij vervulling maak ik keuzes en hak ik knopen door: in mijn eigen tempo en op mijn manier.

Dank je wel voor deze 9 jaren:
Jij als vriend
Jij als relatie
Jij als collega
Jij als expert