Facebookpagina AnitaHvL: 'Gastvrijheid, Services en Social Media in de Zorg'

Facebookpagina AnitaHvL: ‘Gastvrijheid, Services en Social Media in de Zorg’

Facebookpagina AnitaHvL: ‘Gastvrijheid, Services en Social Media in de Zorg’

 

Facebook pagina

Op Facebook pagina, Gastvrijheid, Services en Social Media in de Zorg ben ik in oktober gestart met een eigen pagina. Op deze pagina wil ik graag geïnteresseerden met elkaar in contact brengen en informatie met elkaar uitwisselen. Wil je ook op de hoogte blijven? Klik op de onderstaande Facebook landingspagina, en vervolgens op ‘vind ik leuk’. Je krijgt vervolgens dagelijkse nieuwe informatie aangereikt op het gebied van #Gastvrijheid, #Beleving, #Services (Facilitaire dienstverlening) en #Social Media in de zorg. Ik nodig je van harte uit als ‘medebeheerder’: Vind jij het leuk om samen een kennisbank verder uit te bouwen? Dan hoor ik het graag! Ook ‘Polls’ etc. behoren tot de mogelijkheden!

Sinds kort maak ik ook gebruik van een landingspagina

Het aanmaken van een Facebook landingspagina kan helpen als interactiepunt met je bezoekers.

Wanneer je op mijn facebook landingspagina komt, wil ik graag dat je een fan wordt. Zonder landingspagina beland je op mijn prikbord. Hier lees je van alles, maar concreet zegt het niets over wat je kan verwachten op mijn pagina. Dat heb ik aangepast! Als nieuwe bezoeker zie je eenmaal mijn landingspagina. Hieronder een plaatje van mijn facebook landingspagina. Ben je al ‘fan’ dan zie je hem dus niet…

Waarom überhaupt een Facebookpagina?

Zelf heb ik er voor gekozen om AnitaHvL zo breed mogelijk op Social Media neer te zetten. Toch kies ik wel heel bewust wat ik waar plaats. Een korte toelichting hoe ik welk medium gebruik:

#Website: Mijn website is het centrum van mijn online activiteiten. Al mijn activiteiten komen hier samen en zijn ook vanaf deze site bereikbaar. Klik ook eens op de activiteiten die wij als vrijwilligers verrichten voor Make-A-Wish Nederland.

#Twitter: Op Twitter kan ik doeltreffend korte berichtjes plaatsen, maar blijf ik ook met behulp van ‘Twitterlijsten’ goed op de hoogte van de activiteiten waar ik in geïnteresseerd ben. De gewenste informatie wordt mij zonder enige moeite op deze manier aangedragen en ik kan het vervolgens zelf gebruiken en delen. Ik ga hier zelf eigenlijk helemaal niet naar op zoek. De informatie die voor mijn followers mogelijk interessant zijn, herhaal (retweet) ik uiteraard in mijn netwerk.

#LinkedIn: gebruik ik voor mijn zakelijke netwerk (mijn digitale kaartenbakje). Ik plaats ook zeker niet alle tweets of Facebookberichten zo maar op LinkedIn. Ik kies heel bewust uit wat ik wel/niet plaats. Wel heb ik ervoor gezorgd dat mijn blogs op LinkedIn zichtbaar zijn.

#Facebookpagina:. Ik liep een beetje vast waar ik eenvoudig berichtjes die ik op internet las, op een snelle en doeltreffende wijze kon delen met mijn followers. Ik heb een aantal #googlealerts aangemaakt, waarvan de output dagelijks in mijn Outlook (e-mail) terecht komt. Ook ben ik lid van vele verschillende nieuwsbrieven (Gastvrije zorg, Medical facts, Zorgvisie etc etc). Dagelijks staan hier wel berichten tussen die ik wil delen. Uiteraard kan dat via Twitter, maar dan verzanden zij al gauw in de hoeveelheid tweets die dagelijks door iedereen wordt verzonden. Op de facebookpagina, blijven zij bij elkaar staan en bouw ik een informatieplatform op. De berichten die ik op de Facebookpagina plaats, heb ik ook direct gelinkt aan Twitter. Dus worden rechtstreeks ook op Twitter gezet. Mijn twittertimline komt ook terug op mijn website, dus ook daar zie je deze berichten terug. En zo is de cirkel weer rond.

Hoe maak je een Landingspagina?

Ik ben geen programmeur, maar ik vind het wel erg leuk (hobby) om er zelf achter te komen hoe ik online acties in gang kan zetten of in dit geval bijvoorbeeld een landingspagina kan bouwen.
De informatie van Social Media-Specialist heb ik goed kunnen gebruiken! Miscchien helpt het jou ook wel!

Ik nodig je van harte uit, als je op de afbeelding klikt, kom je op de Facebookpagina:

1Reactie

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?