Prosos https://prosos.nl Pro Social Services Mon, 22 May 2017 18:27:54 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Facebook F8 2017: Het laatste nieuws en de grootste veranderingen https://prosos.nl/facebook-f8-2017-het-laatste-nieuws-en-de-grootste-veranderingen/ https://prosos.nl/facebook-f8-2017-het-laatste-nieuws-en-de-grootste-veranderingen/#respond Mon, 22 May 2017 17:48:55 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18794

Inmiddels hebben we wel geleerd dat een Facebook F8 conferentie meestal een aantal grote veranderingen met zich meebrengt. F8 is een conferentie voor ‘ontwikkelaars’, maar steeds vaker draait het niet alleen om de high-tech gadgets. Wij hebben ons best gedaan om de belangrijkste aankondigingen voor je op een rijtje te zetten.

We are building the technology to give anyone the power to share anything they want with anyone else.” - Mark Zuckerberg

Facebook wil zich de komende jaren nog meer gaan richten op het verbinden van meer en meer mensen middels de online platformen die het hiervoor biedt. Zo blijkt ook uit de 10 year roadmap.

Virtual Reality

Waar het afgelopen jaren echt de focus heeft gehad op video (live en niet live), zie je nu VR/AR en AI terugkomen in de roadmap. Voor de mensen die het niet kennen VR staat voor Virtual Reality. Virtual Reality geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het principe is eenvoudig: een VR-bril toont twee net even verschillende computerbeelden, één voor elk oog. Hierdoor ervaart de gebruiker de illusie van een 3D-beeld. AI staat voor artificiële intelligentie, de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont. Klinkt dus allemaal heel science fiction, het komt er echter aan!

1. Verbetering van de Analytics, beter meetbaar maken wat mensen op Facebook doen. Kopen ze het artikel ook nadat ze het op Facebook hebben gezien?

2. Custom Facebook Analytics Dashboards, met dit dashboard kunnen campagnes met het hele team bekeken worden op een inzichtelijke manier. Zo kunnen advertentiecampagnes beter inzichtelijk worden gemaakt.

3. Via Frame studio, als onderdeel van de camera-effecten die Facebook al heeft geïntegreerd, is het binnenkort ook mogelijk om een eigen designframe voor foto’s te maken met de Facebookcamera.

4. Messenger platform 2.0 chatten met robots.
Pagina’s kunnen straks verschillende smart replies instellen: Pagina administrators kunnen met behulp van artificiële intelligentie (kunstmatige intelligentie) antwoorden instellen om zo met de bezoeker te kunnen ‘chatten’ in eerste instantie zal dit nog erg simpel zijn, maar we zien dat dit al snel aan het veranderen is.

Vragen als: “Leveren jullie ook in Breda?” kunnen dan door een robot (smart reply) heel snel worden beantwoord met “Ja, leveren in Breda is zeker mogelijk, kunnen we je verder nog ergens mee helpen?”

Klanten willen steeds vaker direct het antwoord op hun vragen ontvangen. Met kunstmatige intelligentie is dit mogelijk.

5. Facebook Workplace
Met je team werken op Facebook Workplace en samenwerken met andere klanten. Leuke dingen met elkaar delen (werk gerelateerd) en de manier waarop je werkt aanpassen, tenminste als het aan Facebook ligt.

 • Projectgroepen maken en klanten/relaties hier wel of niet op aansluiten.
 • Facebook-groep per klant, zo deel je content alleen met de mensen die het mogen zien.
 • Ideeën omzetten in acties.
 • Nieuwsfeed die altijd meest belangrijke laat zien uit je business.
 • Chat-functie (voor je team, maar ook met klanten/relaties).

6. VR 360 camera
Facebook brengt een nieuwe camera op de markt waarmee je in 360 graden kunt filmen. We zien het inmiddels steeds vaker op Facebook. Filmpjes waarbij je rondom je heen kunt kijken. Facebook wil hiermee vooral bedrijven de mogelijkheid gaan bieden om in 360 graden te gaan filmen. Naar verwachting is het apparaat niet echt goedkoop en spreekt men over minstens vijf getallen.

7. Opruimen van het nieuwsoverzicht
Waar Facebook de laatste tijd erg veel last van heeft gehad, heeft gezorgd voor grote aanpassingen aan het nieuwsoverzicht. Steeds meer bedrijven delen fake-nieuws om meer websitebezoekers te krijgen waar ze via advertenties weer veel geld aan verdienen.

Facebook wil het nieuwsoverzicht daarom enorm gaan opruimen. Op 10 mei gaf Facebook al aan hiermee te starten en gaat per direct updates uitrollen die ervoor gaan zorgen dat wij op Facebook minder (veel minder) berichten gaan zien. Dit gaat voor een deel door websites te scannen en op basis hiervan te bepalen of het om fake-nieuws gaat (lage kwaliteitsscore). Facebook is al langer bezig met het bepalen wat wij als Facebook-gebruiker te zien krijgen. Reageren (liken, delen) we een tijdje geen berichten van de slager om de hoek, dan merken we al snel dat wij deze berichten helemaal niet meer te zien krijgen.

Ook voor advertenties gaat deze kwaliteitsscore werken, dus ook adverteren heeft (minder) zin wanneer de website een lage kwaliteitsscore heeft gekregen van Facebook. Waar we de kwaliteitsscore kunnen bekijken is nog niet bekend, maar wij houden dit zeker in de gaten. Er zijn nog tientallen andere nieuwe updates uitgebracht, voornamelijk technisch of gerelateerd aan het advertentieplatform. Wij vonden de zeven uitgelichte veranderingen de meest opmerkelijke!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op social mediagebied? Bekijk de blogs op onze website en de nieuwsberichten via onze social mediakanalen, zoals Facebook en Instagram. Je kunt je ook abonneren op onze digitale nieuwsbrief via de homepage van onze website.

]]>
https://prosos.nl/facebook-f8-2017-het-laatste-nieuws-en-de-grootste-veranderingen/feed/ 0
Website analyse: welke verbeterpunten zijn er voor jouw website? https://prosos.nl/website-analyse-welke-verbeterpunten-zijn-er-voor-jouw-website/ https://prosos.nl/website-analyse-welke-verbeterpunten-zijn-er-voor-jouw-website/#respond Fri, 19 May 2017 12:20:17 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18777

Je hebt tijd gestoken in het maken van je website of hebt deze taak neergelegd bij een bureau. De website is precies geworden zoals je het voor ogen had en je bent ervan overtuigd dat de website nu ’klaar’ is.  Een ‘goedwerkende’ website omvat echter meer dan de technische kwaliteit. Kijk je nog wel eens naar de prestaties van je website? Haal je al het mogelijke eruit? In dit blog nemen we een aantal verbeterpunten voor je website onder de loep die je kunt controleren door middel van websiteanalyse.

Website analyse

Webanalyse is het meten en analyseren van het gebruik van een website of webapplicatie. Via een webanalyse breng je de sterktes en zwaktes van de website in kaart, zodat je op basis van deze gegevens je website kan optimaliseren. Er zijn tegenwoordig een hoop gratis tools die je in kunt zetten voor het analyseren van data, maar soms werkt het ook om jezelf en objectieve personen uit je omgeving kritische vragen te stellen.

De 404-foutmelding

Een veel voorkomend technisch mankement is bijvoorbeeld de 404-melding. De foutmelding ‘Error 404’ of ‘Not Found’ (niet gevonden) is een van de http-statuscodes. De foutmelding wordt gegeven door een webserver wanneer het gevraagde bestand niet (meer) bestaat. Een van de redenen dat bestanden niet gevonden worden, is linkrot (linkveroudering). De bezoeker van je website raakt door deze melding gefrustreerd en zal de website verlaten. Wat kun je doen om deze melding te voorkomen? Je zou allereerst Google Search Console of Screaming Frog kunnen toepassen. Deze tools sporen de 404’s op, zodat je ze kunt verhelpen.

De snelheid van je website

Er zijn twee belangrijke redenen waarom een site snel moet zijn. De gebruikers vinden een snelle website fijner om te bezoeken, waardoor ook Google van snelle websites houdt. De laadtijd van een website en de bijhorende pagina’s zijn van invloed op de ervaring van de gebruiker. In de regel mag het laden van een pagina niet langer dan drie seconden in beslag nemen. Daarna wordt de bezoeker ongeduldig en verlaat de website. Om de snelheid van je website te analyseren, kun je gebruikmaken van Pingdom Tools. Hier vul je het webadres in, waarna de tool een gedetailleerde analyse van de pagina en alle elementen die invloed hebben op de laadsnelheid kan maken.

Verschilt de conversie per browser of apparaat? 

Naast techniek is ook conversie een belangrijk element. Vraag je je soms af of je website anders of minder goed wordt weergeven in een bepaalde browser of een apparaat? Dit kun je achterhalen door gebruik te maken van Google Analytics. Op deze manier kun je analyseren of er een duidelijk verschil zichtbaar is op het gebied van conversie. Hierdoor krijg je antwoord op de vraag welke browsers mensen gebruiken, welke versies dat zijn en of er verschil in zit. Ook is het goed om stil te staan bij de vraag of de website is afgestemd op mobile responsiveness (automatische schaling van het scherm bij webbezoek via mobieltje).

Zoekwoorden onderzoek

Dit element mag niet ontbreken aan je marketingstrategie. Daarom heb je dit waarschijnlijk al gedaan voordat de website live ging. Waar zoekt de doelgroep naar? Hoe bepaal ik de juiste focus? Ondanks dat je dit onderzoek al hebt uitgevoerd, is het belangrijk dat je dit onderzoek structureel herhaalt. Tijden veranderen, dus ook ontwikkelingen, trends en zoekgedrag. Op deze manier zorg je ervoor dat je de bezoeker blijft volgen en de zoekmachine geen puinhoop wordt. Ook hiervoor bestaan mooie tools, namelijk Google Trends en Google AdWords Keyword Planner. Het doel van deze analyse is je website zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de vraag en behoeften van de doelgroep.

Content: het hart van je website

Contentmarketing is een goede, meetbare manier om je (business)doelstellingen te behalen. De kern van content marketing is het aanbieden van relevante informatie, via het juiste kanaal en voor het juiste publiek, met als doel je doelgroep dichter aan je te binden. De keuze hoe je dit doet vormt je content strategie. Door het jaar heen houd je je bezig met je content, waarbij het vaak gaat om de homepagina. Het is echter ook belangrijk om de rest van je website constant up to date te houden. Denk hierbij aan de pagina ‘over’ en het overzicht van ‘team’.

Advertentie teksten

Waarschijnlijk maak je al gebruik van Google Adwords om te adverteren in zoekmachines. Het is verstandig om regelmatig te analyseren hoe de combinatie tussen je website en je advertenties er voor staat.  Zijn je advertentieteksten nog relevant? Welke teksten doen het goed en welke bieden ruimte voor verbetering? Zijn al je advertentieteksten goedgekeurd door Google, zo niet, wat kun je dan doen om te zorgen dat Google deze teksten wel goedkeurt? De kwaliteit van je website en je AdWords campagnes hebben grote invloed op elkaar, ze staan immers met elkaar in verbinding.

Externe invloeden

Naast de technische elementen en de kwaliteit van je content, is het ook van belang om regelmatig te checken hoe vaak en ik welke context de naam van je bedrijf wordt genoemd op social media. Wat je jezelf af kunt vragen is of de content die je deelt op social media overeenkomt met de content op je website en wordt informatie over mijn bedrijf door externen juist benoemd?

Een consistente huisstijl

Het lijkt vanzelfsprekend: een consistente huisstijl die bezoekers direct een goed gevoel geeft. Toch is het van belang om regelmatig te controleren of de huisstijl nog volledig klopt. Doordat meerdere collega’s aan de website werken, is het mogelijk dat er sprake is van een andere schrijfstijl, regelafstanden en de manier waarop opsommingen zichtbaar zijn. Door deze kenmerken te controleren, zorg je voor consistentie op je website.

De mogelijkheden van website optimalisatie voor jouw organisatie ontdekken?

Een ‘goedwerkende’ website is dus meer dan een website die technisch gezien goed in elkaar zit. De ideale website is optimaal ingericht om de bezoeker te overtuigen van jouw kunnen. Prik daarom structureel een moment om samen met collega’s een websiteanalyse uit te voeren.

Veel succes met het optimaliseren voor jouw website! Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Het Prosos-team staat voor je klaar. Onze contactgegevens vind je hier.

Bronnen:  Dutchcowboys, 000.nlPure IM

]]>
https://prosos.nl/website-analyse-welke-verbeterpunten-zijn-er-voor-jouw-website/feed/ 0
Trends in webdesign https://prosos.nl/trends-in-webdesign/ https://prosos.nl/trends-in-webdesign/#respond Fri, 12 May 2017 21:12:58 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18762

Vorige week hebben wij onze eigen vernieuwde website gelanceerd. Daarin hebben we meer persoonlijkheid gebracht, Prosos een gezicht gegeven. Dat hebben we in (bewegend) beeld en met minder woorden terug laten komen. Bovendien vonden we dat op onze oude site niet genoeg naar voren kwam waarvoor we staan en wat we voor (potentiële) klanten kunnen betekenen. Als we algemeen naar webdesign kijken, welke trends zien we momenteel?

Meer bewegend beeld

 1. Achtergrondvideo’s

Afgelopen jaar kwam je vaak beeldvullende foto’s bovenaan een website, hero images, tegen. Dit jaar zie je dat filmbeelden in de plaats van dat soort foto’s komen. Als je video in webdesign integreert, laat je je bezoekers jouw wereld ervaren. Zo kun je langer de aandacht van bezoekers vasthouden, waardoor je een betere SEO-waarde krijgt en een lager bounce-percentage van je website.

 1. Cinemagraph

Een cinemagraph is een foto met een bewegend gedeelte dat zich steeds herhaalt. Zo wordt je website dynamischer en trekt beeld aandacht van je bezoekers. Cinemagraphs bestaan uit GIF-animaties en door de continue beweging binnen de foto, zorg je voor een realistisch effect.

Tips: let erop dat het geluid van de video uitstaat als de video automatisch afspeelt. Bied je bezoekers ook de mogelijkheid om de film te pauzeren.

Fullscreen-navigatie

Een gebruiksvriendelijke website waarop je goed kunt navigeren leidt tot de trend fullscreen-menu. Niemand wil dat bezoekers een website verlaten, omdat ze door onduidelijke navigatie niet vinden wat ze zoeken. Het is een groot voordeel als je in één keer ziet welke items op de website staan. Dat kan met een fullscreen-menu.

Opvallende knoppen

Als mensen je website bezoeken, wil je dat ze uiteindelijk actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan informatie of een offerte aanvragen of iets bestellen. Handige hulpmiddelen daarbij zijn opvallende knoppen, de zogenaamde call-to-action-buttons. Vooral zo’n button groot plaatsen, is een website-trend. Alleen een grote button is natuurlijk niet voldoende. Daar hoort goede content bij. Bij zo’n combinatie wordt je websitebezoeker overgehaald om op die button te klikken.

Iedere webpagina belangrijk

Een website bestaat naast de homepagina uit nog meer belangrijke webpagina’s, waar bezoekers direct op terecht kunnen komen. Via directe links naar een bepaalde pagina, gebruikt in blogs of social mediaberichten of via een zoekmachine, komen bezoekers daar rechtstreeks op uit. Dan hebben ze geen homepage gezien. Het is dan ook van belang dat er aandacht is voor iedere webpagina, zowel inhoudelijk als qua vormgeving.

Retro-vormen

Retro-design vind je niet alleen terug in kleding, schoenen of radio’s, maar ook steeds vaker op website. Op allerlei sites kom je cirkels, driehoeken en ruiten tegen.

Past jouw website nog bij jou en je doelgroep

We hebben slechts een paar trends op websitegebied behandeld. Wil je graag meer weten of advies? Onze online specialisten staan voor je klaar. Met elkaar kunnen we kijken of je huidige website nog wel bij je bedrijf, producten en diensten past. Wie wil je eigenlijk met je website bereiken? En bereik je ze nu wel (goed) met jouw online presentatie?

Ga je samen met ons de verbeterpunten vaststellen en doorvoeren, zodat je website effectief, efficiënt en aantrekkelijk is? Neem gerust contact (LINK OPNEMEN) met ons op voor advies of een nadere kennismaking.

Bron: Marketingfacts

]]>
https://prosos.nl/trends-in-webdesign/feed/ 0
Logo in relatie met de identiteit van je bedrijf https://prosos.nl/logo-in-relatie-met-de-identiteit-van-je-bedrijf/ https://prosos.nl/logo-in-relatie-met-de-identiteit-van-je-bedrijf/#respond Sat, 06 May 2017 19:56:02 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18608

Bijzondere logo’s

Dutch Cowboys publiceerde onlangs een interessant verhaal over vijftien bijzondere logo’s van kunstenaar Ji Lee is. Deze man had altijd al een obsessie voor letters. Vroeger hadden ze nog niet echt een betekenis. De letters stonden op speelblokken en in kleurboeken. Echter, met deze letters kon je nog niet veel. Daarna kwam er een proces op gang waarbij letters in woorden veranderden en woorden veranderden in zinnen. Uiteindelijk veranderden die zinnen in gedachten.

Word as Image

Dit is ook het proces dat thema is van Ji Lee’s boek: Word as Image. In dit boek vind je iets minder dan honderd woorden, waar een betekenis achter zit. Ji Lee is, naast schrijver van dit boek, momenteel Designer bij Facebook. Daarvoor werkte hij als creative director bij Google Creative Lab. Zijn bekendheid dankt hij met name aan zijn illustraties en ‘public art projects’. Hier vind je vijftien van zijn ‘Word as Image’ afbeeldingen bij elkaar. Geweldig inspirerend hoe hij eenvoudige letters omtovert in woorden met een werkelijke betekenis.

Creativiteit en anders kijken

Ji Lee geeft aan dat iedereen in staat is om van een woord een afbeelding te maken. Bij dit creatieproces heb je geen ontwerp- of tekenvaardigheden nodig.

Wat je wel nodig hebt, is wat creativiteit en je moet in staat zijn om anders naar woorden en letters te kijken. Het draait om de ontdekking van de magie achter de unieke vormen en de oneindige mogelijkheden van letters en woorden.

Nieuw logo?

Wil jij ook graag een bijzonder, nieuw logo, dat een verhaal vertelt of beter bij de identiteit van je organisatie past? Kun je daar wel wat creatieve inbreng bij gebruiken? Prosos heeft dan wel geen Ji Lee in haar team zitten, toch zijn we met elkaar in staat om een vertaalslag te maken naar een nieuwe of vernieuwende huisstijl, waarmee je onderscheidend kunt zijn. Uiteraard toegepast en verwerkt in allerlei huisstijldragers, online en offline, van website tot visitekaartje. Neem gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Voorbeelden van logo’s die wij al hebben ontwikkeld, samen met onze collega Sandor van Weijn:

“Wij assisteren graag bij het ontwikkelen van je logo.”

]]>
https://prosos.nl/logo-in-relatie-met-de-identiteit-van-je-bedrijf/feed/ 0
Prosos vernieuwt website en breidt verder uit https://prosos.nl/prosos-vernieuwt-website-en-breidt-verder-uit/ https://prosos.nl/prosos-vernieuwt-website-en-breidt-verder-uit/#respond Sun, 30 Apr 2017 07:48:08 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18574

Wij blijven feest vieren deze periode

Na de start van Prosos Events per 1 april 2017 vieren wij per 1 mei 2017 het vierjarig bestaan van Prosos. Naast dat wij elke dag met een mooi team van collega’s en partners aan jullie opdrachten werken, hebben wij in onze vrije uurtjes gewerkt aan een vernieuwde website.

Waarom een vernieuwde site?

Als wij voor je aan de slag gaan met een website, leggen wij altijd uit dat het gaat om de vraag van de klant en dat het niet gaat om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit op een website. Als wij naar onze eigen site keken, werd er té veel informatie gedeeld en waren wij enigszins wat doorgeslagen in het gebruik van iconen en tekeningen. Waar waren de mensen achter Prosos? Dat hebben wij teruggebracht. Met dank aan een fantastische fotoshoot in april. Wij hebben gewerkt aan een site waarbij de ervaringsverhalen en kennis centraal staan. Een site waar wij je graag meenemen in de praktijk van ons full-service marketing- & communicatiebureau.

Namens de collega’s en Partners van Prosos
Anita Holthuis

Echt waar: Prosos bestaat 4 jaar!

Op 1 mei 2013 is Prosos officieel van start gegaan
Eerst vooral gericht op social media en online opdrachten
Maar ontwikkelingen de laatste tijd brachten ons op nog meer gedachten
En heel veel nieuwe klanten, waar kwamen ze allemaal vandaan?

Wij ontvingen zoveel aanvragen voor advies, creatie, uitvoer en website
Dat het team van Prosos flink werd uitgebreid
Alle marketing- en communicatiedisciplines hebben wij in huis
Online én offline, wij zijn van alle markten thuis.

De hoogste tijd om ook onze eigen website op te frissen
Zo komen onze opdrachten, relaties en kwaliteiten nog beter naar voren
En vertrouwen erop nog meer nieuwe contacten en markten te kunnen aanboren
Uiteraard mogen de persoonlijke ontmoetingen en gesprekken niet missen

Inmiddels is de beurzen- & evenemententak Prosos Events ook een feit
En hebben een team ervaren medewerkers dat zich erin vastbijt
Echter, zonder tevreden en langdurige relaties zouden wij hier nu niet zo staan
Dank daarvoor, samen blijven we voor duurzame klantbelevingen gaan!

De B.V.’s zijn opgericht

Prosos B.V. en Prosos Events B.V.
Dit jaar is het ook tijd om Prosos verder te laten ontplooien. Daarom hebben wij besloten om Prosos B.V. en Prosos Events B.V. op te starten. Na een periode van afspraken en het invullen van veel verschillende documenten kunnen wij nu melden dat wij per 27 april geregistreerd staan met de BV’s bij de KvK.

Aanpak

Samen werken aan een duurzame klantbeleving en commercieel succes! Vanuit een helder kader en met een praktische insteek? Dan zit je bij Prosos goed. Samen met opdrachtgevers gaan wij aan de slag. Lees meer...

Werk

Sinds 2013 ondersteunen wij onze klanten met onze dienstverlening op het gebied van: Social advies, Social creatie, Social website, Social uitvoer.
Lees meer…

]]>
https://prosos.nl/prosos-vernieuwt-website-en-breidt-verder-uit/feed/ 0
Veranderingen in het marketing- en communicatievak https://prosos.nl/veranderingen-in-het-marketing-en-communicatievak/ https://prosos.nl/veranderingen-in-het-marketing-en-communicatievak/#respond Tue, 25 Apr 2017 19:41:33 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18437

In onze vorige blogs kwamen de trends op social mediagebied voorbij. Daaruit blijkt dat mede door die social media de samenleving verandert. Die snelle verandering komt ook door andere technologische ontwikkelingen en de robotisering. Natuurlijk weten we nog niet wat ons allemaal te wachten staat, maar het is wel duidelijk dat er de komende tijd nog meer veranderingen plaatsvinden in de aard van de marketing- en communicatiewerkzaamheden. Dat betekent bijvoorbeeld dat bestaande beroepen doorontwikkelen, maar ook dat er nieuwe beroepen ontstaan. Welke kansen kunnen wij als full-service marketing- en communicatiebureau met onze bestaande en toekomstige marketing- en communicatieprofessionals grijpen, waardoor wij in staat zijn om aan de behoeften van de veranderende professionele wereld te blijven voldoen?

Beroepen met toekomst

Onlangs deed Nationale Beroepengids onderzoek naar de beroepentrends. Dat heeft o.a. geresulteerd in een lijst van 21 beroepen met toekomst. Hieronder komen de meest opmerkelijke beroepen op marketing- en communicatiegebied aan bod.

De recruitment-marketeer

Het is gebleken dat recruitment de laatste jaren de HR-expertise is die het snelst groeit. Dat komt door de veranderende arbeidsmarkt en het toenemende tekort aan hoogopgeleid personeel. Werkgevers moeten met elkaar concurreren om hooggekwalificeerde kandidaten binnen te halen. Dit zal de komende jaren alleen maar oplopen. Recruitment krijgt steeds meer aandacht binnen organisaties en het wordt steeds complexer. We zien dat arbeidsmarktcommunicatie zich heeft ontwikkeld als ‘company branding’. Dat betekent dat het voor je duidelijk is wat de echte waarde is, die je als werkgever kunt leveren aan je toekomstig personeel. En dat je dat kunt communiceren. Online werving wordt bovendien nog specialistischer.

Een normale vacature-advertentie is niet meer voldoende. De social mediakanalen zoals LinkedIn en Twitter worden al veel voor werving ingezet, maar ook Facebook is een goed wervingskanaal. Opkomend social mediakanaal op wervingsgebied is Snapchat, maar met WhatsApp zijn er ook mogelijkheden. Tegenwoordig gaat recruitment niet meer zonder marketing en communicatie.

De inspirator

In de marketing en communicatie zien we al wat langer de rol van de inspirator. Beïnvloedingstechnieken op basis van emotie zien we bijvoorbeeld terug in storytelling, politiek en branding. Op de werkvloer zien we dit ook terug in de vorm van ‘werkgelukdeskundige’. Er zijn diverse mensen die zich in het communicatievak ontwikkelen om een bijdrage te leveren aan het werkgeluk van mensen. Dit kan bijvoorbeeld via workshops, inspiratiesessies of teamcoaching. Kennis en inzichten over gelukkig werken worden gedeeld om zo dit thema meer onder de aandacht te krijgen.

Online marketingcommunicatiespecialist

Het beroep van online marketingcommunicatiespecialist lijkt er al jaren te zijn en geen nieuw beroep, maar dat is niet helemaal waar. Bent je werkzaam als online communicatieprofessional, dan is ontwikkeling op online marketinggebied nodig. Denk bijvoorbeeld aan blogger. Het is handig als je dan wat weet van SEO (zoekmachine-optimalisatie) of SEA (adverteren via social media) vanwege de vindbaar van jouw berichten. Ben je momenteel online marketeer, zult u daarentegen de online communicatiewereld moeten ontdekken. Als SEO-specialist is het belangrijk dat je ook schrijfcapaciteiten  verder ontwikkelt. Zo worden linkbuilding en vindbaarheid van jouw organisatie geborgd, als onderdeel van de public relations.

Mogelijkheden via ons voor jou

Er zijn dus allerlei markt- en beroepsontwikkelingen op marketing- en communicatievlak. Als Prosos zijn wij ons daarvan bewust. Wij zijn dan ook steeds in ontwikkeling met ons bureau, onze medewerkers en samenwerkingspartners. Met onze kennis, ervaring, onze teamsamenstelling met jonge, leergierige mensen in combinatie met ervaren specialisten en allrounders, willen wij nu en in de toekomst blijven aansluiten op de vragen en behoeften vanuit de markt. Wij bieden de organisatie zowel inspirators als recruitment-marketeers en online marketingcommunicatiespecialisten. Uiteraard verliezen wij daarbij de offline kanalen en middelen niet uit het oog. Graag stellen wij samen met jou vast waar de wensen en behoeften liggen, zowel online als offline.

Bron: Frankwatching

]]>
https://prosos.nl/veranderingen-in-het-marketing-en-communicatievak/feed/ 0
Samenvatting trends social media 2017-2018 https://prosos.nl/samenvatting-trends-social-media-2017-2018/ https://prosos.nl/samenvatting-trends-social-media-2017-2018/#respond Tue, 18 Apr 2017 06:15:55 +0000 https://www.prosos.nl/?p=18366
Blogserie: Wat zijn de trends in social media?

Deze 6-delige blogserie sluiten we af met de vier nieuwe voorspellingen voor volgend jaar:

Jongeren blijven actief op social media. Het medium blijft groeien. Zeker door het stijgende aantal oudere gebruikers.
De top 3 blijf onveranderd: WhatsApp, Facebook en Youtube. Vooral voor jongeren zijn dit de absolute toppers.
Volgend jaar gebruiken meer gebruikers dagelijks Instagram, in plaats van YouTube.
Snapchat groeit en gaat Twitter voorbij als het gaat om gebruikersaantallen.

In elk geval durven wij op basis van het Newcom-onderzoek te zeggen dat social media belangrijke kanalen zijn én blijven. Daar kunnen we met zijn allen niet meer omheen.

Nog even de blogs uit deze serie op een rijtje:

 • Deel 1: Zijn de voorspellingen van 2016 uitgekomen?
 • Deel 2: Wat zijn de ontwikkelingen in de top 10 van social mediaplatformen?
 • Deel 3: Leeftijd en gebruik van social mediaplatformen onder de loep
 • Deel 4: Het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media
 • Deel 5: De belangrijkste uitkomsten op een rij

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken wat deze voorspellingen voor uw organisatie, uw medewerkers, uw producten en diensten betekenen. Neem gerust contact met ons op. Ontdek op onze website welke mogelijkheden wij u te bieden hebben, van social advies tot social uitvoer.

Bron: Newcom

]]>
https://prosos.nl/samenvatting-trends-social-media-2017-2018/feed/ 0
Social Beleving: klanten reizen en beleven https://prosos.nl/social-beleving-klanten-reizen-en-beleven/ https://prosos.nl/social-beleving-klanten-reizen-en-beleven/#respond Wed, 12 Apr 2017 11:36:54 +0000 https://prosos.nl/?p=17018

Het is van belang dat potentiële kopers jouw organisatie vinden en zich meer aangetrokken voelen tot het online aanbod. Daarbij gaat het vooral om de kwaliteit en zeker niet om de kwantiteit. Interesseer, overtuig, activeer en inspireer. In onze vorige maandblogs bespraken wij de inbound-acitiviteit Social Advies en de inbound-pijler Interesseer. Dit blog staat in het teken van de inboundactiviteit Social Beleving. De overige inboundpijlers en -activiteiten komen in volgende blogs aan de orde.

Reizen en beleven

We doen veel, waarbij klanten ons ervaren. Ze zijn bijzonder tevreden of juist ontevreden. Welke doorwerking heeft dit in social media? Wat zie je hiervan terug op social media? Is dit zichtbaar en te beïnvloeden? Is het mogelijk dat wij het gesprek in gang zetten of deelnemen aan het gesprek? Tijd om met ‘Social Beleving’ aan de slag te gaan. Daarbij staat centraal hoe je met Social Media de beleving van en de klantreis in jouw organisatie positief beïnvloedt en monitort.

Klantreis

Elke klant heeft contact met jouw organisatie, er zijn verschillende fases te benoemen, voor tijdens en na het bezoek (dienstverlening of commercieel). De klantreis start steeds vaker online en is door de smartphone ook mobiel geworden.

De klantreis start als jouw (potentiële) klant zich op de website van jouw organisatie oriënteert voor de organisatie. Onderdelen van de klantreis zijn o.a. de wijze van ontvangst in het gebouw tot en met het vertrek, maar ook het dagelijks bezoek van een medewerker die op kantoor wil gaan werken.

”De klantreis is de emotionele reis en de beleving van de (interne) klanten, relaties en medewerkers in en van jouw organisatie.”

Gastvrijheid

Gastvrijheid is een belevingsmoment. Gastvrijheid is niet een soort technische formule, het ontstaat namelijk vanuit de interactie tussen mensen in de vorm van communicatie. Tijdens een contact tussen personen reageren ze op elkaars gedrag en zo ontstaat er een connectie.

Beleving is belangrijk, het is de herkenning en de positionering van een organisatie. Door hierbij van gastvrijheid uit te gaan, bind je mensen aan je onderneming. Aankleding en entourage zijn hier een onderdeel van, maar het daadwerkelijke verschil wordt door de mensen zelf gemaakt.

“Hoe klanten jouw klantreis en gastvrijheid ervaren, bepaalt hoe er over jouw organisatie gesproken wordt op social media. En daar kunnen wij mee aan de slag gaan!”

Voordelen op een rijtje

 • Mix tussen inhoud zien en doen
 • Aan de slag met tools
 • Geen los zand
 • Behapbaar en inspirerend

Hieronder volgen de drie stappen die we met elkaar zetten.

Stap 1 Inventarisatie

Gezamenlijk bekijken we de huidige invulling (en beleid) m.b.t. klantreis en gastvrijheid. Hoe wordt er nu ‘gesproken’ over jouw (dienstverlenende) organisatie? Vervolgens bepalen we de stand van zaken omtrent social media binnen jouw organisatie en binnen jouw doelgroep.

Stap 2 Snelle update

Stap 2 is een sessie, waarin je proeft aan de wijze waarop je social media kunt inzetten voor het online zichtbaar maken van jouw organisatie. Zo presenteren we verschillende mini-cases die passen bij jouw organisatiebeleid. We laten je ontdekken wat in de praktijk goed werkt. Vervolgens kun je de vertaalslag naar jouw eigen organisatie maken. Onze ervaring is dat deelnemers enthousiast raken en al een beetje gaan experimenteren. Tijd voor de derde stap: jouw pilot-project.

Stap 3 Pilot-project starten

Om je pilot-project te kunnen starten, bepalen we samen met jou waar je op het gebied van ‘beleving’ mee aan de slag wilt gaan. Wij bespreken vervolgens wat er gebeurt en wat de rol is en kan zijn van social media.

Zelfstandig verder

Na de pilot kun je zelfstandig verder met ‘Social Beleving’. Je kunt daarvoor de handige ‘direct aan de slag met Prosos-handleidingen’ gebruiken en diverse tools inzetten. Daarnaast ontvang je tijdens en na het (pilot)project diverse tips, voorbeelden en stimulansen om er het maximale uit te halen. Een vervolgtraject behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Denk hierbij aan het uitbreiden naar andere producten of doelgroepen, meerdere afdelingen of deze inbound-activiteit organisatorisch opschalen.

De mogelijkheden van Social Beleving voor jouw organisatie ontdekken?

Wil je aan de slag met Inboundmarketing en samen iets moois opzetten? Neem gerust contact op voor een kennismaking of Inspiratiesessie! Graag gaan we samen aan de slag met jouw vragen en uitdagingen.

]]>
https://prosos.nl/social-beleving-klanten-reizen-en-beleven/feed/ 0
Social media onderzoek: de belangrijkste uitkomsten op een rij https://prosos.nl/social-media-onderzoek-de-belangrijkste-uitkomsten-op-een-rij/ https://prosos.nl/social-media-onderzoek-de-belangrijkste-uitkomsten-op-een-rij/#respond Mon, 10 Apr 2017 11:00:07 +0000 https://prosos.nl/?p=17009
Blogserie: Wat zijn de trends in social media?

In de vorige delen van deze blogserie stonden de social mediatrends centraal. Het aantal social mediaplatformen groeit verder door. Diverse organisaties doen onderzoek naar het gebruik van social media. Newcom onderzoekt dat gebruik al sinds 2010. Dit bedrijf voert jaarlijks het grootste landelijke onderzoek van Nederland uit.

Kennisdeling

De social mediaspecialisten van Prosos vinden het belangrijk om relaties op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op online communicatiegebied. Daarom besteden we in een blogserie aandacht aan de uitkomsten van dit uitgebreide onderzoek. In het eerste blog behandelden we de vraag of de voorspellingen van 2016 waren uitgekomen. De ontwikkelingen van de 10 meest populaire social mediaplatforms stonden in het tweede blog centraal. In deel 3 stond de leeftijd en het gebruik van de social mediakanalen centraal. In deel 4 belichtten we het vertrouwen en de verwachtingen omtrent social media. Nu zetten we de belangrijkste uitkomsten voor u op een rij.

Belangrijkste uitkomsten van trendonderzoek

Het onderzoek van Newcom brengt zeven hoogtepunten naar voren. Deze zetten wij graag voor u op een rijtje:

 1. Het grootste platform in 2017 is Whatsapp, op de voet gevolgd door het groeiende Facebook en YouTube.
 2. Het kanaal dat relatief het meeste groeit is Instagram. Inmiddels staat Instagram al in de top 5.
 3. De daling van Twitter zet niet door. Maar ten opzichte van 2016 zal Twitter ook niet groeien.
 4. LinkedIn groeit niet in gebruikers, maar staat wel op de zevende plek als het gaat om dagelijks gebruik.
 5. SnapChat blijft groeien, net als Instagram. Deze kanalen zijn vooral populair onder jongeren.
 6. Facebook groeit doordat steeds meer ouderen een profiel aanmaken. 8% van de jongeren (15 tot 19 jaar) zal niet actief zijn op Facebook.
 7. Het gebruik van social media stijgt, maar veel mensen maken zich zorgen over hun privacy online.

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken wat deze uitkomsten voor uw organisatie, uw medewerkers, uw producten en diensten betekenen. Neem gerust contact met ons op. Ontdek op onze website welke mogelijkheden wij u te bieden hebben, van social advies tot social uitvoer.

Ons laatste blog van deze blogserie over social mediatrends gaat over vier nieuwe voorspellingen voor volgend jaar.

Bron: Newcom

]]>
https://prosos.nl/social-media-onderzoek-de-belangrijkste-uitkomsten-op-een-rij/feed/ 0
Prosos breidt uit met Prosos Events https://prosos.nl/prosos-breidt-uit-met-prosos-events/ https://prosos.nl/prosos-breidt-uit-met-prosos-events/#respond Sat, 08 Apr 2017 10:15:24 +0000 https://prosos.nl/?p=17003

Als full-service marketing- en communicatiebureau hebben we ons dienstenpakket uitgebreid met de conceptontwikkeling, creatie, organisatie en coördinatie van beurzen en evenementen. Deze activiteiten brengen wij onder bij de nieuwe tak van Prosos: Prosos Events. Op beurzengebied werken we al samen met diverse bedrijven. Van concept tot realisatie, van A-merk tot nieuw merk, voor kleine en grote bedrijven, nationaal en internationaal.

Het team

Anita Holthuis, eigenaar van Prosos, heeft samen met Harm-Jan Dob Prosos Events opgericht. Zij nemen samen de conceptontwikkeling en creatie van beurzen voor hun rekening nemen. Harm-Jan is gepokt en gemazeld in de beurswereld en kent deze branche als geen ander. In de loop der jaren heeft hij in zijn beurscarrière een relevant netwerk opgebouwd.

Ons ervaren team met denkers en doeners staat voor u klaar voor onderscheidende en succesvolle beurspresentaties!

Waar staat Prosos Events voor?

Prosos Events maakt het verschil bij het realiseren van een inspirerende omgeving. Door de sterk veranderende wijze waarom mensen met elkaar communiceren, neemt het belang van een uitstekende ontmoetingsplaats toe. Die ontmoetingsplaats moet inspireren en mensen in staat stellen hun doelen te bereiken. Onze persoonlijke aanpak is integraal, innovatief en inspirerend.

Interesse?

Wilt u weten wat Prosos Events op (inter)nationaal beurzen- evenementengebied voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 055-2070680 of e-mail naar info@prosos.nl.

Op www.prosos-events leest u meer over ons en onze dienstverlening.

]]>
https://prosos.nl/prosos-breidt-uit-met-prosos-events/feed/ 0