aSociale media - Prosos

aSociale media

aSociale media

 

Onderstaand blog las ik en ik zag direct een link tussen social media en Gastvrijheid! Hoe mooi om dit blog te mogen plaatsen op www.anitahvl! Via twitter ben ik met Danny Groeneveld in contact gekomen en fijn dat ik van hem deze bijdrage aan jullie mag presenteren. Wat mij betreft gaat het bij gastvrijheid om de ‘kleine dingen die het doen’. Kortom: Ga bewust om met ‘Social media in gezelschap’. Geef bewust aandacht zonder de hele tijd met je Social Media activiteiten in gezelschap bezig te zijn!

We worden steeds socialer

Een aantal jaren geleden bedachten veel mensen dat het avondeten een mooi moment is om samen te komen en de dag te bespreken met het gezin. Aandacht voor elkaar. Ik geloof dat het inmiddels vervangen is door Facebooken & Pingen aan tafel. Waarom? Omdat het kan! We kunnen namelijk geen minuut zonder. Ik erger me er soms suf aan. Laatst zat ik met een stel goede vrienden aan tafel tijdens de restaurantweek. Om Blackberry’s en Iphone’s als test eens te weren heb ik bij het aan tafel gaan voorgesteld om de telefoons niet te gebruiken de gehele avond. De eerste die de fout in zou gaan, zou het 1e rondje cocktails betalen. Het werd een erg gezellig avondje zonder mobiel geweld. Geweldig genoten!

Update: NOS heeft toevallig ook een stukje reportage over Phonestacking gemaakt:

Ouderwets wordt weer nieuwerwets?

Geloof me, ik ben niet van de oude stempel en maak me zelf ook weleens schuldig aan asociaal media gebruik. Maar juist even tijd maken voor elkaar als je persoonlijk met iemand in gesprek bent, maakt voor mij duidelijk het verschil: laat die telefoon maar eens gaan (hij kan op ook op stil) of negeer dat Facebook bericht eens. Vergaat de wereld als je niet binnen twee minuten reageert ? Als dat ooit gebeurt, zal dat berichtje er weinig toe doen. Geef je gezelschap eens de aandacht die hij/zij verdient. Vluchtige online contacten zijn leuk op de momenten dat je je verveeld / niets beters te doen hebt. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je geen boreout oploopt. Multi-tasken is leuk, maar kan ook anders.

Altijd en overal

Jaja… de techniek maakt het mogelijk: we zijn altijd en overal online. Ik verwacht dat chiropractors goede business gaan draaien over enige tijd. Dit vanwege al gebogen hoofdjes in de trein, bus en op straat. Oorzaak: Whatsapp ! Heb je dat niet, dan tel je bijna niet meer mee. Meedoen en reageren moet. Het is een sociale doodzonde als je het niet hebt. Je moet dus aan de smartphone met uiteraard mobiel internet. Telefoonproviders klaagden eerst over teruglopende inkomsten,omdat mensen steeds meer overschakelen naar social media en whatsapp. Nu hebben ze uiteindelijk toch maar het verdienmodel aangepast.

Keerzijde

De andere kant van de medaille glimt toch wel: grenzen vervagen en dan niet alleen die van de maatschappelijke normen en waarden. Het is namelijk enorm simpel en gemakkelijk om te kijken wat je familie in verweggistan heeft gedaan de hele week. Foto’s, video’s en berichten vliegen je om de oren. Eigenlijk ben je journalist/reporter van je eigen leven. Let echter af en toe op je privacy settings. Je wilt tenslotte niet alles delen met je collega’s of werkgever. Gelukkig hoef je ook geen weken meer te wachten op die brief van je oud-tante uit Australië. Integendeel: die heeft waarschijnlijk ook gewoon facebook Kortom, social media is toch wel erg leuk, maar met mate!

Over de auteur:

Danny Groeneveld is zelfstandig ICT Consultant.

Met ruim tien jaar ICT ervaring van helpdeskmedewerker tot projectmanager binnen diverse grote organisaties heeft hij kennisgemaakt met allerlei technieken, oplossingen en talloze klantvragen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Zoveel technieken, zoveel oplossingen! Danny is dan ook een brug tussen mens en automatisering.

1Reactie
 • Danny Groeneveld
  Geplaatst op 22:09h, 29 mei Beantwoorden

  Hoi Anita,

  dankjewel voor het doorplaatsen!
  Ziet er goed uit allemaal.

  Groet,

  Danny

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?