Gastvrijheid is geen toverklusje dat je erbij doet

Gastvrijheid is geen toverklusje dat je erbij doet

‘Gastvrijheid is geen toverklusje dat je erbij doet’. Zorg en horeca leren van elkaar op het gebied van gastvrijheid. Hoe laat je de klant zich prettig voelen? In april 2011 heb ik een bijdrage verleend aan het artikel. Met dit artikel vul ik mijn eigen bijdrage voor deze week perfect in, al zeg ik zelf! Ik heb in april 2011 onderstaande bijdrage gegevens voor het blad Gastvrije Zorg. Het artikel is in juli geplaatst in het blad.

Ik reageerde in maart via Twitter op een oproep van tekstschrijver Betty Rombout. Kijk hier het resultaat. Ook voor dit artikel dus een prachtige samenwerking, die tot stand is gekomen via Twitter. Ik wens je veel leesplezier. Heb je vragen of wil je nog achterliggende informatie, dan hoor ik het graag!

Geen reactie's

Geef een reactie