Grootste Google update sinds 5 jaar - Prosos

Grootste Google update sinds 5 jaar

Doolhof bergen BERT

Grootste Google update sinds 5 jaar

Google heeft op 25 oktober 2019 haar grootste algoritme-update in 5 jaar gepresenteerd: Google BERT. BERT staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Dit is een algoritme gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Met dit algoritme kunnen computers en software de betekenis van woorden en zinnen beter begrijpen door de context en volgorde mee te nemen waarin deze woorden staan.

Hoe werkt het?

De BERT-update is ontstaan door het feit dat consumenten steeds langere zoektermen gebruiken. Korte woorden kunnen in een zin een groot verschil maken voor de context. Google geeft zelf het volgende voorbeeld: Als iemand zoekt op ‘2019 brazil traveler to usa need a visa’ maakt het woord ‘to’ een groot verschil. Het laat namelijk zien wat de intentie is: Iemand uit Brazilië reist naar de Verenigde Staten en wil weten of er een visum nodig is.

Wanneer komt Google BERT naar Nederland?

Nu verbetert de zoekmachine alleen nog Engelstalige zoektermen door het algoritme. Het plan is om Google BERT te introduceren in alle talen, maar dat kan nog even duren. De datum van BERT-update voor Google Nederland is op dit moment nog niet bekend.

Het belang van nieuws voor jouw organisatie


Prosos zit bovenop het nieuws en houd je op de hoogte van de laatste updates. Heb je ons blog over het Google marketing live evenement deze zomer al gelezen? Zodra Google BERT in Nederland beschikbaar komt, laten we je dit weten. Weet je wat de ontwikkelingen in Google voor jouw organisatie betekenen? Kun je hier hulp of advies bij gebruiken? Neem gerust contact op met het Google gecertificeerde team van Prosos.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?