Het verzorgen van de catering tijdens een evenement - Prosos

Het verzorgen van de catering tijdens een evenement

Het verzorgen van de catering tijdens een evenement

De kwaliteit van de catering tijdens een evenement kan zeer bepalend zijn voor het eindoordeel van de gasten. Ook al zijn de sprekers en activiteiten nog zo inspirerend en ondernemend, een slechte catering maakt mensen ontevreden. Daarom is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft voor de catering van een evenement. Graag vertellen wij je hoe die voorbereidingen eruitzien.

Cateraarsbedrijven

Het is op steeds meer locaties mogelijk om catering te laten verzorgen. Bovendien hebben veel eventlocaties een partnerschap met een cateraar, waar jij als organisator van mee kunt profiteren. Niet alleen in de vorm van geld, maar ook in de vorm van kwaliteit. Bij het kiezen van een cateraar, kijk je vooral naar het totaalpakket. Naast het serveren van hapjes en dranken, is het ook fijn als een cateraar helpt bij de volledige verzorging. Denk aan het logistieke traject en het nadenken over een buffetopstelling. Een slecht gekozen cateraar zadelt je op met nachtmerries! Wees daarom zorgvuldig bij het kiezen van een cateraar. Lees vooraf referenties van andere organisaties. Vrijwel alle cateraars kunnen je vooraf een transparant overzicht van de kosten presenteren. Houd er wel rekening mee dat een goede cateraar geld kost. Budgeteer dus net even iets meer!

Aandachtspunten

Houd als organisator van een evenement altijd rekening met het feit dat er mensen met speciale dieetwensen aanwezig kunnen zijn. Geef gasten daarom de mogelijkheid om vooraf aan te geven welke wensen zij hebben. Zo kun jij hier in samenwerking met de cateraar op inspelen. Ook is er een verschil tussen voeding voor kinderen en ouderen en heb je te maken met seizoensgebonden gerechten. Zorg ook dat je incalculeert welke hoeveelheden je in huis moet hebben. Het is immers zonde om te veel geld te betalen voor voedingsmiddelen die wellicht in de prullenbak verdwijnen.

Aan de slag!

Deze dresscode is uitermate geschikt voor een bedrijfsevenement. Vrouwen maken vaak de keuze voor een jurk tot aan de knie of een stijlvol broekpak. Mannen kiezen een kostuum zonder das.

Dit zijn onze tips met betrekking tot het organiseren van de catering tijdens een evenement. Met deze tips kun je zelf aan de slag gaan en tijdens het eerstvolgende evenement de gasten blij maken met een heerlijke catering, zodat de dag zeker slaagt!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding of uitvoering van een evenement?
Neem dan gerust
contact op met het team van Prosos Events. We staan klaar om je te helpen!

Bronnen: Eventbranche.nl en Draaiboek.net 

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?