Hoe maak je jouw evenement duurzaam? Deel 2 - Prosos

Hoe maak je jouw evenement duurzaam? Deel 2

https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Hoe maak je jouw evenement duurzaam? Deel 2

Je kunt er niet omheen: als je een evenement organiseert, zorgt dat voor vervuiling. Denk aan al het eten en drinken, maar ook stroom, reizen en logistiek. Toch is het vrij eenvoudig om je evenement minder vervuilend en daarmee duurzamer te maken. In deel 1 van dit blog gaven we je al wat tips voor het duurzamer maken van jouw event: Bewuste keuzes en kennisdeling, doelen stellen en delen, zo min mogelijk afval en duurzamer eten en drinken. In dit deel lees je duurzaamheidstips rondom reizen, energie en het profit-aspect.

Duurzamer reizen en transporteren

Om te kunnen bepalen of je duurzaam bezig bent op het gebied van reizen en transporteren, is het van belang om goed inzicht te hebben in het effect in de keten. Hergebruik en transporteer je je eventmateriaal of kies je iedere keer weer voor lokaal opnieuw? Welke keuze is nu duurzamer? Als je events lokaal houdt, hoeft er minder gereisd te worden. Werk met lokale leveranciers samen, dat maakt je event nog duurzamer. Kies voor een locatie dichtbij een bus- of treinstation. Bovendien kun je het gebruikmaken van openbaar vervoer stimuleren door aantrekkelijke acties: gezellig busvervoer met muziek en catering, speurtocht op de fiets. Je kunt ook je gasten vragen hoe ze naar het event komen. Bied shuttlebussen, elektrische of hybride transportmogelijkheden van en naar de locatie aan. Verder is het mogelijk om carpoolen te faciliteren via een app.

Energiebesparend

Duurzamer een event organiseren betekent ook zuiniger zijn met energie. Kies bijvoorbeeld voor een locatie met Golden Key. Kijk verder kritisch hoe en welke audiovisuele middelen je inzet. Maak gebruik van meer draadloze technieken, waarmee je op de kabels, vervoer, etc. bespaart. Hergebruik batterijen van bijvoorbeeld microfoons of gebruik oplaadbare varianten. Energiebesparende (LED)-lampen zijn een duurzame verlichtingsoplossing. Ook kun je bewegingsmelders voor verlichting gebruiken. Maak je event CO2-neutraal.

Duurzame profit-aspecten

Als het om de profit gaat, ben je duurzaam bezig door (lokale) goede doelen te steunen. Daarnaast is het belonen van goed gedrag een prima optie. En andersom, heeft iemand zich te laat afgemeld, kun je die persoon een boete opleggen.

Nu kun je direct aan de slag om jouw event duurzamer te maken. Kun je daar wel wat hulp of advies bij gebruiken? Het team van Prosos Events adviseert en helpt je graag. Neem gerust contact met ons op!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?