Iets met niet lullen maar poetsen

Als Nederlanders staan we er om bekend dat we overal een mening over hebben en graag veel praten, overleggen en plannen. En dat heeft voordelen maar absoluut ook nadelen want voor veel mensen is daardoor gewoon “doen” best lastig!

Een kort maandagochtendgesprek met Anita. Over het plannen van de week en
hoe je voorkomt dat je in denken en plannen blijft hangen.

“Ik zie het vaak, zegt Anita, klanten die alles onderzocht hebben en heel veel plannen en ideeën hebben maar niet tot doen komen”. En eerlijk, ook bij ons heeft dat soms aandacht nodig. Ook wij vinden het belangrijk om elkaar mee te nemen in het werk. Maar we proberen wel altijd dat overleg ook om te zetten in doen”.

Vanuit het doel naar doen

“En hoe zorg je er dan voor dat dit ook lukt?”

Ik ben opgevoed met “niet lullen maar poetsen” en dat helpt! Maar daarnaast proberen we altijd vanuit het doel te kijken naar het doen. Daarmee bedoel ik dat je het doel helder moet hebben, en daarvoor een plan maakt, maar altijd gericht op het ook daadwerkelijk bereiken van dat doel. En dat lukt alleen als je ook gaat DOEN.

Van overzicht naar actielijst

Heb je een tip voor de mensen die dat moeilijk vinden?

Als ik niet weet wat ik moet doen dan pak ik een stuk papier of een flap en dan maak ik een tekening of mindmap waarbij ik vanuit het doel ideeën opschrijf. Dat hoeft niet mooi te zijn hoor, dat is niet belangrijk. Je krijgt zo snel overzicht in wat je allemaal kan doen. En daar kies je dan uit en dat zet je op een actielijst. Daarna hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je je actielijst afwerkt.

Krijg gripp op je acties

Heb jij ook duizend plannen en strategieën maar lukt het niet om de overstap naar doen te maken? Stel het niet langer uit en vraag hulp, wij denken 😉 graag met je mee!

 

Tip: lees het boek GRIP, Rick Pastoor

  • Hoe je de baas wordt (en blijft) over je mailbox
  • Hoe je je agenda inzet voor minder stress en richting in je werk
  • Waarom je nooit meer iets in je hoofd moet bewaren
  • Hoe een wekelijkse afspraak met jezelf je productiviteit verdubbelt
  • Hoe je een mentor vindt en slimmer om advies vraagt
  • Hoe je ingewikkelde problemen oplost