Instagram aanpassingen 2018

Instagram header

Instagram aanpassingen 2018

Afgelopen periode heeft Instagram verschillende nieuwe aanpassingen aangekondigd of al stiekem laten zien aan een select groepje mensen. De meest opmerkelijke of fijne aanpassingen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Instagram Shopping

Eindelijk! In Amerika is dit al veel langer actief maar Instagram is het nu ook daadwerkelijk wereldwijd aan het uitrollen. In Nederland werkt het inmiddels ook en had RUMAG de eer om als eerst in Nederland een bericht te plaatsen gekoppeld aan shopping.

Benieuwd hoe je je eigen webshop aan Instagram kunt koppelen? Neem contact met ons op zodat we hier meer over kunnen vertellen.

Instagram shoppen online

Meerdere beelden tegelijk toevoegen aan je stories

Je hebt meerdere foto’s gemaakt en je wilt dit delen via je Instagram Stories. Dan heb je gemerkt dat je dit 1 voor 1 moet doen daar je niet meerdere foto’s tegelijk kunt uploaden. Hier komt nu verandering in. Instagram werkt aan een methode waarmee je meerdere Instagram Stories kunt uploaden tegelijkertijd.

Tijdens het uploaden van je foto krijg je rechtsbovenin een nieuw icoon waarmee je het selecteren van meerdere afbeeldingen mogelijk maakt. Wanneer dit in Nederland gaat worden uitgerold is nog niet bekend (mogelijk werkt dit al bij sommige mensen)

Instagram how to

Mute anderen

We hebben het allemaal wel een beetje, wel een bepaald persoon/bedrijf willen volgen maar we hoeven niet alles van ze te zien. Binnenkort zal Instagram een mute (dempen) functionaliteit toevoegen aan de app wat het mogelijk gaat maken bepaalde mensen/bedrijven te muten.

Wij zijn vooral benieuwd wat dit gaat betekenen voor het bereik voor sommige bedrijven. Content moet continu blijven aansluiten op de behoefte van de ‘volgers’ de stap om bij irritante content of over kill te gaan kiezen voor dempen wordt steeds kleiner.

How to instagram
Insta stories archive

Archief

Inmiddels kunnen we allemaal highlights toevoegen en hiermee Instagram Stories bewaren. Ook kunnen we stories opslaan op onze telefoon. Wat echter nog niet mogelijk is dat is het terugkijken van je stories op Instagram zelf. Instagram gaat hier verandering in aanbrengen en komt binnenkort met een archief.

Met een archief kunnen we straks op datum terug gaan kijken wat we hebben geplaatst. Verwacht wordt dat Instagram op een andere manier zal gaan werken met wat Facebook al doet. Namelijk het terugblikken op momenten.

Prosos

Bij Prosos willen we altijd op de hoogte blijven wat er speelt op het gebied van (online) marketing en social media is hier een belangrijk onderdeel van. Heb jij of je organisatie hulp nodig bij (online)marketing vraagstukken? Wij helpen graag zowel in een adviserende als uitvoerende rol.

Geen reactie's

Geef een reactie