Instagram voegt video toe aan carrousel

Instagram voegt video toe aan carrousel

De ene update na de ander volgt op Instagram. Het opslaan van favoriete foto’s, Instagram Stories, Instagram Live, het liken van reacties. Een mooie toevoeging is vorige week gelanceerd waarbij het mogelijk is gemaakt om vijf video’s of foto’s – of een combinatie – te selecteren waar je als gebruiker door heen kan swipen. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om meerdere foto’s en video’s tegelijkertijd te kunnen delen. In deze zogenaamde galerijen is plaats voor maximaal tien foto’s of video’s. Bij commerciële posts van bedrijven was het al mogelijk en nu kun jij het ook.

Uitbreiding advertentie carrousel

Het nieuwe format is een uitbereiding van de al bestaande advertentie carrousel van Instagram voor foto’s, wat het platform in Maart 2015 lanceerde. Wij lazen in een interview dat video views met 40% zijn gestegen in de afgelopen 6 maanden.

(bron: James Quarles hoofd business en brand development bij Instagram)

Het is nu nog meer mogelijk om met afbeeldingen/video een verhaal te vertellen op Instagram. Hoe leuk is het dat je een verhaal kan vertellen door een korte video te combineren met een krachtige afbeelding.

Ontwikkelingen volgens Zuckerberg

Ondertussen groeit Instagram nog steeds, met meer dan 400 miljoen actieve gebruikers per dag, die dagelijks gemiddeld 21 minuten op het platform spenderen. Ook het aantal gesponsorde posts groeit. CEO Mark Zuckerberg zei dat meer dan 200.000 bedrijven maandelijks op Instagram adverteren.

Facebook en Instagram kijken nu naar nieuwe manieren om gebruikers te betrekken, waaronder het toevoegen van een algoritme dat de foto’s en video’s die gebruikers in hun feed zien her-organiseert (Zuckerberg zegt dat gebruikers 70% van wat er in hun feed afspeelt missen).

Blijven uitdagen

“Facebook blijft verbeteringen zien in de tijd die via mobiel op het platform gespendeerd wordt door de verbeterde engagement die video met zich meebrengt,” zei eMarketer Forecasting analist Monica Peart. “Natuurlijk heeft Facebook ook steeds meer competitie gekregen van andere snel groeide sociale netwerken, zoals Snapchat, en is er ook sprake van kannibalisme door haar eigendom: Instagram. Met andere sociale netwerken die sterk investeren in het maken van video tot een essentieel fundament van hun platform, wordt de tijd die men besteed op Facebook uitgedaagd.”

Tip

Helaas is het niet mogelijk om bij elke foto en video een unieke omschrijving te plaatsen. Deze zal voor het gehele ‘album’ hetzelfde zijn. Dit geldt ook voor de reacties en likes. De volgorde van foto’s/video’s kun je wel veranderen. Dat doe je door bij het plaatsen de foto ingedrukt te houden en hem  dan naar een andere plaats te slepen. Dit kun je doen als je bij het bewerkingsscherm bent aangekomen.

Samen aan de slag?

Wil je aan de slag met Instagram? Dit sociale platform biedt met al haar laatste updates steeds meer mogelijkheden en kansen voor bedrijven. Neem gerust contact op voor een kennismaking of inspiratiesessie! Graag gaan we samen aan de slag met jouw vragen en uitdagingen.

Geen reactie's

Geef een reactie