Interesseer potentiële kopers

Interesseer potentiële kopers

In ons vorige maandblog bespraken wij Social Advies. Het is van belang dat potentiële kopers jouw organisatie vinden en zich meer aangetrokken voelen tot het online aanbod. Daarbij gaat het vooral om de kwaliteit en zeker niet om de kwantiteit. Interesseer, overtuig, activeer en inspireer. We gaan in dit maandblog verder op het interesseer-gedeelte in. De overige inbound-pijlers komen in volgende blogs aan de orde.

Waarom?

De doelgroep is op zoek naar nuttige informatie die helpt bij het kiezen voor een product of dienst. Het is daarom belangrijk dat je online beter vindbaar bent dan je concurrenten, of liever gezegd concullega’s, en je goed weet te onderscheiden. Hoe ben je beter vindbaar en hoe kun je je onderscheiden? Vragen waar Prosos jou als ondernemer graag bij helpt om het juiste antwoord op te geven. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we hieronder uit.

Wat?

Wanneer je aan de slag gaat met het maken en opstellen van eigen content, zorg dan dat deze content aansluit op de eerste stap van het aankoopproces van jouw potentiële klant. Daarnaast is unieke content belangrijk voor ranking in zoekmachines.

Welke kanalen?

Wil je je doelgroep(en) interesseren, dan kun je allerlei communicatiekanalen en -middelen daarvoor inzetten. Denk bijvoorbeeld aan websitepagina’s, social media, bloggen, whitepapers en SEO.

Hoe ga je aan de slag?

Op onze webpagina ‘Inbound Pijler, Interesseer’ leggen we uit dat je met bloggen het volgende vergroot:

  • status als autoriteit op je vakgebied (mits je blogt over jouw vakgebied uiteraard)
  • kennisniveau, onder andere door onderzoek dat je doet om jouw stellingen te onderbouwen
  • vertrouwen dat jij of je bedrijf geniet bij je klanten
  • vindbaarheid, door verse artikelen en veel informatie op jouw website.

Daar vind je ook meer informatie over het inzetten van webpagina’s, zoekmachineoptimalisatie en social media.

Samen aan de slag?

Wil je aan de slag met Inbound Marketing? Neem gerust contact op voor een Kennismaking of Inspiratiesessie! Graag gaan we samen aan de slag met jouw vragen en uitdagingen.

Geen reactie's

Geef een reactie