Is een webshop een waardige vervanger voor telefonische bestellingen?

Hieperdepiep! Prosos 7 jaar!

Afgelopen tijd ontvingen wij vaker de vraag en dat kunnen wij begrijpen. Er zijn veel bedrijven die bestellingen leveren welke middels telefonische bestelling zijn geplaatst.


Uiteraard helemaal niks mee, echter is dit veel arbeidsintensiever.

Met een webshop kun je deze telefonische bestellingen wellicht laten afnemen en tevens zorgen voor meer omzet. Maar hoe pak je dit aan?

Cross selling

Mensen die een aankoop bij je bedrijf willen doen en dit nu telefonisch doen zijn al fan van je bedrijf. Ze nemen de moeite je te bellen en een bestelling te plaatsen. Grote kans dat men alleen besteld wat ze op dat moment nodig hebben en ze bestellen niks anders omdat ze niet even rustig door de webshop heen lopen op zoek zijn naar andere producten. Met een webshop ben je in staat om meer te verkopen. Laat ze relevante producten zien of bijvoorbeeld een aanbieding van de week. Zo is je klant nog steeds erg blij met je bedrijf en geeft hij of zij wellicht ook nog een meer geld uit. En de klant die echt niet online kan of wil bestellen sta je natuurlijk nog gewoon even telefonisch te woord.

Tijd besparen

Het beantwoorden en noteren van een bestelling kost al snel best wel wat tijd en het is erg gevoelig voor fouten. Je ben immers druk met je werk en deze bestelling komt er gewoon ‘tussendoor’. Hoe blij je er mee bent, uiteindelijk kost het veel extra tijd die je beter aan iets anders zou kunnen besteden. Met een webshop spaar je alle bestelling op in je mailbox of in het platform van je webshop en kan je zelf een moment van verwerken kiezen.

Kosten

De reden dat veel ondernemers een webshop niet zien zitten is toch al snel vanwege de kosten en/of het ontbreken van kennis om een goede webshop neer te zetten. Wij begrijpen deze issues. Het ontbreken van kennis hoeft niet erg te zijn daar zijn wij immers voor 😉. Aan het ontwerpen van een webshop zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Platformen zijn tegenwoordig zo ingericht dat mensen met minder kennis hier prima mee om kunnen gaan. Wij ondersteunen graag bij het inrichten van de webshop met de juiste tools zodat jij je kan focussen op je werk!