Koppel Pinterest aan je evenement - Prosos

Koppel Pinterest aan je evenement

Mensen met post-its op hun gezicht die aan een tafel zitten met tablets

Koppel Pinterest aan je evenement

Pinterest begint steeds populairder te worden! Uit een onderzoek van Newcom kwam naar voren dat Pinterest een snelle stijger is in Nederland. Pinterest stijgt momenteel na Instagram het hardst qua gebruikers. Daarom is het belangrijk om met de juiste content de doelgroep via Pinterest naar jouw evenement te lokken.

Wat kan je met Pinterest?

Met Pinterest kan je verschillende afbeeldingen “pinnen” bij verschillende borden. Zo kan je categorieën maken en hier afbeeldingen aan koppelen. Ook kan je jouw eigen blogs met afbeeldingen uploaden op Pinterest en deze zichtbaar maken bij jouw doelgroep. Want wanneer mensen inspiratie willen opdoen gaan ze tegenwoordig vaak naar Pinterest.

Mensen lokken naar jouw website

Wat voor Pinterest het allerbelangrijkste is, zijn afbeeldingen. Met mooie afbeeldingen daag je mensen uit om op jouw afbeelding te klikken. Belangrijk is dat je je eigen afbeeldingen gebruikt waardoor je niet met copyrights komt te zitten. Maak tijdens je event mooie foto’s en deel deze via jouw Pinterest pagina.  Mensen worden hierdoor nieuwsgierig en zullen sneller klikken op jouw afbeelding. Wanneer ze dan op een afbeelding klikken, krijgen zij de afbeelding groter te zien en worden ze doorgestuurd naar jouw website. Zorg dat de afbeelding gekoppeld is naar de juiste websitepagina waardoor ze blijven. Je kan ze vanuit daar doorsturen naar bijvoorbeeld jouw contactpagina zodat ze contact kunnen opnemen.

Zet jouw event in de spotlights

Je wilt met jouw evenement gezien worden en mensen triggeren om je website te bezoeken. Deel mooie foto’s van een evenement en zorg dat je de website goed bijhoud. Je kan ook blogs delen over jouw eigen evenement en deze terug laten komen op Pinterest. Bedenk bij het opzetten: wat zou mij aanspreken om te klikken en waar zou ik op zoeken als ik inspiratie voor mijn evenement wil hebben?

Gebruik Pinterest als je marketing tool

Pinterest staat bekend als een social mediakanaal, maar deze kan je dus ook slim inzetten als marketing tool. Wanneer je dit wilt doen, is het belangrijk dat je Pinterest ziet als een zoekmachine en daar je strategie voor Pinterest passend bij maakt. Mensen zitten namelijk daar voor inspiratie en maken ook hun eigen borden. Zorg daarom dat jouw beelden aansluiten bij de behoefte van je doelgroep.

Maak je content en event Pinterest proof

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een Pinterest pagina en het up to date houden hiervan? Wij kunnen je hierbij helpen. Van het organiseren van het evenement tot aan de social media. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Bron

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?