Logo in relatie met de identiteit van je bedrijf - Prosos

Logo in relatie met de identiteit van je bedrijf

Logo in relatie met de identiteit van je bedrijf

Bijzondere logo’s

Dutch Cowboys publiceerde onlangs een interessant verhaal over vijftien bijzondere logo’s van kunstenaar Ji Lee is. Deze man had altijd al een obsessie voor letters. Vroeger hadden ze nog niet echt een betekenis. De letters stonden op speelblokken en in kleurboeken. Echter, met deze letters kon je nog niet veel. Daarna kwam er een proces op gang waarbij letters in woorden veranderden en woorden veranderden in zinnen. Uiteindelijk veranderden die zinnen in gedachten.

Word as Image

Dit is ook het proces dat thema is van Ji Lee’s boek: Word as Image. In dit boek vind je iets minder dan honderd woorden, waar een betekenis achter zit. Ji Lee is, naast schrijver van dit boek, momenteel Designer bij Facebook. Daarvoor werkte hij als creative director bij Google Creative Lab. Zijn bekendheid dankt hij met name aan zijn illustraties en ‘public art projects’. Hier vind je vijftien van zijn ‘Word as Image’ afbeeldingen bij elkaar. Geweldig inspirerend hoe hij eenvoudige letters omtovert in woorden met een werkelijke betekenis.

Creativiteit en anders kijken

Ji Lee geeft aan dat iedereen in staat is om van een woord een afbeelding te maken. Bij dit creatieproces heb je geen ontwerp- of tekenvaardigheden nodig.

Wat je wel nodig hebt, is wat creativiteit en je moet in staat zijn om anders naar woorden en letters te kijken. Het draait om de ontdekking van de magie achter de unieke vormen en de oneindige mogelijkheden van letters en woorden.

Nieuw logo?

Wil jij ook graag een bijzonder, nieuw logo, dat een verhaal vertelt of beter bij de identiteit van je organisatie past? Kun je daar wel wat creatieve inbreng bij gebruiken? Prosos heeft dan wel geen Ji Lee in haar team zitten, toch zijn we met elkaar in staat om een vertaalslag te maken naar een nieuwe of vernieuwende huisstijl, waarmee je onderscheidend kunt zijn. Uiteraard toegepast en verwerkt in allerlei huisstijldragers, online en offline, van website tot visitekaartje. Neem gerust contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Voorbeelden van logo’s die wij al hebben ontwikkeld, samen met onze collega Sandor van Weijn:

“Wij assisteren graag bij het ontwikkelen van je logo.”

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?