Online trend: adverteren op TikTok - Prosos

Online trend: adverteren op TikTok

Prosos_TikTok

Online trend: adverteren op TikTok

De Chinees-Amerikaanse app TikTok is in Nederland erg populair en deze populariteit stijgt nog steeds. De app wordt vooral gebruikt door kinderen en tieners. Voorheen was de naam van TikTok, ‘Music.ly’. Hier konden gebruikers liedjes playbacken en hun eigen filmpje erbij maken.

Wat is TikTok?

Op TikTok kunnen gebruiker zichzelf filmen terwijl ze dansen, zingen, iets grappigs doen of met hun dieren spelen. Tijdens deze filmpjes kun je ook muziek afspelen. Playbacken en gekke dansjes zijn dan ook erg populaire video’s op de app. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het online plaatsen kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten.
Op dit moment is TikTok een van de meestgebruikte app ter wereld.

Ook met jouw bedrijf op TikTok?

Eerst moet jij je afvragen of jouw doelgroep zich bevindt op de TikTok app. Als jouw dienst of product bedoeld is voor kinderen en tieners, dan zit je goed. Sinds kort is het ook mogelijk om te adverteren op TikTok. Met TikTok advertenties kun je je doelgroep bereiken in de timeline van de TikTok. Het zijn allemaal verticale advertenties. Zo passen ze goed tussen de verhalen en video’s die andere gebruikers plaatsen.

Filters

Als merk kun je ook een filter maken die TikTokkers kunnen gebruiken in hun video’s. Op deze manier komt jouw merk op een luchtige manier onder de aandacht.

Influencers

Het is ook mogelijk om influencers te benaderen via TikTok. Dit werkt hetzelfde als op Instagram, Facebook en YouTube. TikTokkers hebben vaak veel volgers. Wil jij jouw merk of product onder de aandacht brengen van deze app-gebruikers die in een bepaald onderwerp geïnteresseerd zijn, kun je ervoor kiezen om influencers in te zetten. Zij kunnen dan op hun eigen en authentieke manier jouw boodschap overbrengen.

Privacy

Weet dat wij ons bewust zijn van het feit dat TikTok iets soepeler met privacy van de gebruiker omgaat. Uiteraard is dit iets wat veel voorkomt met apps de laatste jaren, zo was onlangs de app waarmee veroudering software werd toegepast op  foto’s al veelvuldig in het nieuws.
Wij hopen dat de Tiktok  app zijn leven op dit vlak zal gaan verbeteren en wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Hulp gewenst bij het adverteren op TikTok? Neem contact met ons op en wij helpen je graag om te bepalen of jullie doelgroep actief is op TikTok en adverteren zinvol is!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?