Onze 6 videotips voor 2019

Onze 6 videotips voor 2019

Camera film videotips

Onze 6 videotips voor 2019

Langzaam maar zeker is video een vast onderdeel geworden in de contentmarketing. Waar video in het begin vooral was weggelegd voor de ‘grote jongens’, komt het nu steeds meer binnen bereik van een grotere groep. Wanneer jij dit jaar ook wil gaan beginnen met video voor jouw contentmarketing hebben wij zes tips voor je.

Klein beginnen

Het maken van een video vraagt om een investering. Hoe groot die in tijd en geld is, bepaal je zelf. Wil je klein beginnen, start dan bijvoorbeeld met persoonlijke video’s. Stuur potentiële klanten een korte en persoonlijke video, bedank nieuwe klanten, of gebruik deze misschien intern om jouw collega’s op de hoogte te houden.

Tips

• Neem deze video’s op met jouw telefoon. De video’s hoeven niet perfect te zijn en de videokwaliteit van de huidige telefoons is prima.
• Houd hierbij wel rekening met audio en licht
• Maak het persoonlijk door de naam te noemen van de klant of collega.

Verticaal filmen

Nog niet zo lang geleden werd je uitgelachen als je verticaal filmde met jouw telefoon. Tegenwoordig is verticaal filmen volledig geïntegreerd in de social media. Snapchat, Instagram Stories en IGTV hebben verticale video’s helemaal omarmd en zorgen voor een immersive experience. En op jouw telefoon wil je niet anders meer!
Tip
• Is jouw doelgroep aanwezig op Snapchat of Instagram en bekijken ze video via mobiele apparaten? Houd rekening met de verschillende formaten video. Maak duidelijk in je briefing welke formaten je nodig hebt.

Stories

Na het vloggen kwam stories. De komende tijd zal de ontwikkeling van stories in alle hevigheid losbarsten, gezien de enorme populariteit. De grote uitdaging hierin is het vertellen van een pakkend en samenhangend verhaal, opgeknipt in korte stukjes video, foto’s en tekst. Vanzelfsprekend allemaal in verticale vorm.
Tips
• Bedenk een verhaal dat in korte stukjes, samenhangend verteld kan worden. Maak het zo dat alles logisch in elkaar overvloeit.
• Gebruik polls, sliders en stel vragen om jouw kijkers te betrekken.
• Wil je stories hergebruiken, film dan niet vanuit de Instagram-app. De kwaliteit is dan lager.

Influencers?

Zonder dat je het door hebt, zijn de influencers voor jouw merk al aanwezig. Medewerkers zijn de perfecte influencers voor jouw merk en de komende tijd zullen steeds meer medewerkers met video laten zien wat zij doen en welke kennis zij hebben. Heb jij al vloggende medewerkers die over zakelijke onderwerpen filmpjes maken?
Tips
• Wie wil je bereiken met welk doel en op welk platform? Start met een goed plan.
• Voor de herkenbaarheid gebruik je een vast template. Ook voor de efficiency en om het er goed uit te laten zien.

Livestream

Van de consumenten kijkt meer dan 80 procent liever naar live video dan dat zij branded content lezen. De livestream is niet geheel nieuw, maar de mogelijkheden zijn enorm uitgebreid en ontwikkeld.
Tips
• Ga live met een reden. Een productlancering of een ander event waar maar een kleine groep aanwezig kan zijn.
• Zorg dat je jouw livestream goed inplant en promoot.

Strategie

Je hoeft niet direct een productiebedrijf te bellen en dure camera’s aan te schaffen. Begin met een doordacht plan voor jouw strategie. Laat video een onderdeel uitmaken van jouw marketingmix – als dat nog niet het geval is – met een reden en visie. Niet omdat het moet.
Tips
• Ontwikkel een visie voor video. Hoe kan video bijdragen aan jouw bedrijfsdoelen?
• Wie is jouw ideale kijker, wat is het hoofdplatform en wat is het doel? Schrijf per format een doel uit.
• Ontwikkel jouw videoserie in de juiste vorm. Bedenk de lengte, vormgeving en tone of voice.

Start jij dit jaar met video?

Wat zijn jouw plannen voor dit jaar met video? Ben je net begonnen, of sta je op het punt met video te beginnen? Zoek je advies of hulp met het opzetten van jouw videoplan? Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail.

Bron: Frankwatching

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?