Op een duurzame manier een evenement organiseren - Prosos

Op een duurzame manier een evenement organiseren

Op een duurzame manier een evenement organiseren

Duurzaam ondernemen blijft een belangrijk onderwerp binnen de eventbranche. Gemeentes stellen steeds meer duurzame voorwaarden voor zij een vergunning verstrekken. Veel duurzame opties worden door ondernemers over het hoofd gezien. Een event organiseren kan écht op een milieuvriendelijke manier. Weet jij al welke mogelijkheden er voor jouw evenement zijn?

Begin bij het begin

Op een duurzame manier een event organiseren is best een klus. Er zijn veel factoren die je over het hoofd kunt zien. Begin bij het begin: de tickets. Voorkom een dosis printkosten, postzegels, sorteermachines en het vervoer. Ondanks dat veel organisaties tegenwoordig met E-tickets werken, komen de fysieke tickets ook nog steeds voor. Pure milieuverspilling! Geef je bezoekers de mogelijkheid om met een elektronische E-ticket toegang te verkrijgen tot je evenement. Daarnaast kun je nog een aantal andere stappen ondernemen.

Groen, groener, groenst

Kies er bijvoorbeeld voor om enkel biologische maaltijden aan te bieden. Ga hiervoor de samenwerking aan met een groene ondernemer uit de foodbranche. Op deze manier is het een win-win situatie voor beide partijen! Verkoop alleen glazen met statiegeld, waardoor de gasten hun afval wel terug moeten brengen en gebruik enkel recyclebaar materiaal in de andere elementen van het evenement. Denk ook aan het gebruik van groene stroom voor alle voorzieningen en zorg dat het evenemententerrein direct na afloop van het evenement wordt schoongemaakt zodat er geen afval achterblijft die schadelijk is voor het milieu.

Duurzaam vervoer

Je kunt er voor kiezen om je evenement op een locatie te organiseren die gasten makkelijk kunnen bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Bied gasten het advies om gebruik te maken van bijvoorbeeld carpoolen indien zij toch besluiten met de auto te komen.

 

Hopelijk helpen deze tips jou tijdens het organiseren van een volgend evenement. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het tot stand brengen van jouw evenement? Wij helpen je graag! Neem voor meer informatie vandaag nog contact met ons op.

Bron: TicketScript

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?