Social Nieuws: WhatsApp biedt nu ook stories

Social Nieuws: WhatsApp biedt nu ook stories

‘Stories’ zijn niet alleen via SnapChat, Facebook en Instagram te delen, maar nu ook via WhatsApp. Wat houdt dat in? Je kunt namelijk als gebruiker via ‘WhatsApp Status’ video’s, foto’s en gifjes versturen die na 24 uur weer verdwijnen. Deze tool wordt al sinds november door het WhatsApp-bedrijf getest. Momenteel vindt de wereldwijde uitrol voor iOS en Android plaats.

Nederland

In Nederland is deze nieuwe stories-toepassing al beschikbaar. Zodra je de betreffende app afsluit en opnieuw opstart, zie je links onderin een nieuwe knop ‘status’. Je kunt daar zelf foto’s uploaden en die van anderen in je contactenlijst bekijken. RTL Z heeft dit getest en het blijkt dat beide gebruikers de telefoonnummers van elkaar in hun contacten moeten hebben staan. Anders krijgt de ander niets te zien.

Instellingen

Als gebruiker kun je bovendien bekijken wie je foto heeft gezien. Je kunt zelf instellen wie jouw statusupdate mag bekijken. Het is helaas nog niet mogelijk om speciale groepen aan te maken. Wil je dus dat maar een paar mensen jouw statusupdate zien, moet je dat handmatig aangeven. Verder kun je iemands eerdere foto’s niet bekijken die die dag genomen zijn, wanneer ze al waren verstuurd voordat je die persoon in je contacten had opgeslagen.

Niet de eerste

Zoals gezegd, er waren al andere social media met deze stories-functie. Snapchat was daar het eerst mee. Later namen ook andere platforms, zoals Instagram, de functie over om tijdelijke foto’s naar vrienden of fans te sturen.

Belangrijkste functie

Omdat concurrerende social mediaplatforms de belangrijkste functie van Snapchat hebben overgenomen, is het maar de vraag of Snapchat dit gaat overleven. Er is een duidelijke trend waargenomen dat er steeds meer voor andere platformen gekozen wordt.

Op de hoogte blijven

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van dit soort adviezen en tips? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief via onze website. Uiteraard kan je ook contact met ons opnemen om je ideeën en wensen op social media of online gebied met elkaar te bespreken. Het Prosos-team staat voor je klaar!

Bron: RTLZ

Geen reactie's

Geef een reactie