Social beleving

Technische SEO-trends 2018

Technische SEO-trends 2018

Dit jaar draait het allemaal om voice search, user experience en chatbots. Wat houden deze technische SEO-trends in? We leggen je het hieronder uit.

Voice search

Volgens comScore zal in 2020 ongeveer 50% van de zoekopdrachten spraakgestuurd zijn. Dit is één van de belangrijkste trends die invloed gaat hebben op alle kanalen binnen de online marketing. Dit gedrag zie je ook terugkomen in het aantal ‘smart speakers’ dat er verkocht worden. Voice search maak het gemakkelijk om dingen te vragen en ontdekken, waarbij we onze natuurlijke taal gebruiken.

User experience

Volgens Google start 93% van de online ervaringen met zoekmachines. Het is geen geheim dat Google steeds meer focust op de bezoeker en deze een optimale ervaring wil bieden. User experience heeft een grote invloed op SEO. Dit wordt vaak onderschat.

AMP

Iedereen begrijpt dat snelheid ontzettend belangrijk is. Het schijnt dat 53% van de bezoekers weg klikt als de site niet binnen 3 seconden geladen is. Omdat snelheid vooral op mobiel belangrijk is, is het AMP-project gestart. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. Dit is een open source-project dat ervoor moet zorgen, dat het web voor iedereen beter wordt. Wat je hiermee moet doen? Je kunt gaan testen met verschillende pagina’s zoals contact, blogs en productpagina’s. Kijk of functionaliteiten daadwerkelijk ondersteund worden in AMP. Zorg dat je techniek op orde is en stel je metingen goed in.

Chatbots

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat klanten in 2020 85% van hun relatie met een merk (zonder menselijk contact) zullen afhandelen. Chatbots en het idee erachter worden tegenwoordig steeds meer geaccepteerd en ze komen ook vaker voor. De voordelen van chatbots voor bedrijven zijn onder andere:

  • Het is goedkoop
  • Het is altijd beschikbaar
  • Het is efficiënt
  • De klant voelt zich gehoord, ook al ben je niet aanwezig.

Hulp nodig bij jouw zoekmachine-optimalisatie? Wij helpen je graag. Je kunt geheel vrijblijvend contact (link naar Prosos contactpagina) met ons opnemen.

 

Bron: Frankwatching

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?