Tips en tricks voor een betere vindbaarheid met SEO

Ben jij vindbaar met SEO?

Dagelijks werk je hard aan de mooiste en beste content voor jouw organisatie. Dan wil je natuurlijk ook graag dat jouw content gezien en gelezen wordt. Bij Prosos besteden wij hier veel aandacht aan.

Je wil graag dat jouw content als eerste gevonden wordt door de zoekmachine. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Wij geven je graag een aantal tips.

Schrijf voor je bezoekers!

Je teksten moeten inspelen op de vragen en behoeften van je bezoekers en op deze manier meerwaarde vormen. Als je dit op de juiste manier doet heeft dit op de lange termijn positieve gevolgen voor je vindbaarheid.

Minimaal 350 woorden

Google controleert de kwaliteit van je inhoud. Je kan alles nog tot in de puntjes geoptimaliseerd hebben, als de inhoud niet aansluit bij de bezoekers zal een hoge score in Google uitblijven. Er staat bij Google nergens zwart op wit dat 350 woorden een minimum uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit echt wel het minimum aan woorden is wat je moet gebruiken. Waak er daarbij direct voor dat artikelen ook niet te lang worden. Bij te lange artikelen bestaat de kans dat lezers snel terug klikken en dat komt je zoekresultaten ook niet ten goede.

Titels en subtitels

Een van de onderdelen waar Google naar kijkt bij het indexeren van je website is het gebruik van titels of subtitels. Wil je nog beter scoren zorg er dan ook voor dat de titels en subtitels een zoekwoord bevatten en maak gebruik van H1 en bij subtitels voor H2 en H3.

Actualiteit

Zorg dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws! Voeg regelmatig nieuwe content toe aan je website. Zorg dat je op de hoogte bent van de trends en ontwikkelingen in jouw branche. Een blog kan daarvoor een goede tool zijn.

Zoekwoorden

Het schrijven van een goede webteksten begint bij het bepalen van de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Dit zijn woorden die verwant zijn aan jouw product, dienst of aanbod. Google heeft verschillende handige tools ontwikkeld voor het bepalen van de juiste zoekwoorden.

Assistentie gewenst bij je SEO?

Loop je vast op de SEO-optimalisatie van jouw website of heb je behoefte aan een advies op maat? Wij staan voor je klaar. Je kan eenvoudig vrijblijvend contact met ons op nemen via ons contactformulier of via de WhatsApp knop op onze website.