Voordelen van een winterevent - Prosos

Voordelen van een winterevent

Voordelen van een winterevent

Wanneer we aan de winter denken, denken we vaak aan kou, maar ook aan gezelligheid en knusheid. Het wordt namelijk sneller donker en de kaarsjes gaan weer aan. Deze sfeer kun je in mooi een winterevenement terug laten komen. Daarom delen wij vandaag graag een aantal handig tips!

Houd rekening met het weer!

Het is belangrijk om rekening te houden met het weer en met de locatie waar je het evenement wilt houden. Dit geldt zowel voor een indoor- als outdoor-evenement. Wanneer je een evenement binnen organiseert, kan bijvoorbeeld het weer alsnog roet in het eten gooien. Denk aan gladheid of hevige sneeuwval. Houd je gasten op de hoogte van de weersvoorspellingen en speel hier tijdig op in.

Organiseer je een evenement buiten en wil je dit met sneeuw of regen wel door laten gaan, spring hier dan handig op in door bijvoorbeeld paraplu’s met je eigen logo of een lekker warm drankje aan te bieden. Uiteraard is het ook belangrijk om niet alleen aan je gasten, maar ook aan je personeel te denken. Zorg dat zij de juiste kleding aan hebben voor die dag en warme dranken beschikbaar zijn om warm te blijven.

De locatie

Heb je een buitenevent in de winter, zoek daar je locatie op uit en richt die daarop in. Denk aan praktische dingen zoals een partytent waar je warmtebronnen in kunt plaatsen. Verlichting in het donkere najaar is ook een belangrijk aandachtspunt, want het wordt steeds sneller donker. Zorg er daarom voor dat parkeergelegenheden en de toegang goed verlicht zijn. Daarmee stel je mensen op hun gemak.

Catering

Bied voldoende catering aan tijdens het evenement. Warme hapjes doen het vaak goed tijdens de koude dagen. Ook een kopje warme chocolademelk doet het altijd goed. Extra lekker met slagroom en bijvoorbeeld lekkere kleine marshmellows. Er zijn natuurlijk nog veel mogelijkheden. Zo kunnen sommige cateringbedrijven kleine stampotjes maken. Houd daarbij rekening met de vegetarische gasten, want ook zij willen graag iets lekkers eten wat geen vlees bevat.

Breng de sfeer erin

De winterperiode is een sfeervolle periode, maak hier gebruik van tijdens je event. Zorg voor een mooie wonderlijke aankleding. Denk bijvoorbeeld aan versiering met mooie sneeuwvlokken en ijspegels. Kleed je tafels leuk aan met mooie glitterkleden en kaarsen. Kies vanwege de brandveiligheid voor kaarsen met een batterij en geen echte kaarsen.

Lampjes zijn ook echte sfeermakers tijdens je evenement. Denk aan zachte kerstverlichting of pak uit met gekleurde verlichting. Ook kan je ervoor kiezen om rustige knipperende kerstlampen op te hangen.

Andere accessoires die voor sfeer zorgen, zijn vuurkorven om buiten neer te zetten. Zorg voor gepaste afstand, zodat iedereen zichzelf veilig kan opwarmen.

Hoe organiseer je zo’n event?

Het organiseren van een winters evenement is hartstikke leuk en voor ons echt een feestje. Wij helpen je graag bij de aankleding van je evenement.  Je kunt ook bij ons terecht voor meer dan dat. Wij kunnen je namelijk helpen vanaf de voorbereiding, tijdens het evenement en met de nazorg. Het team van Prosos Events staat graag voor je klaar! Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Tot snel!

 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?