fbpx

Wat kan je met Creator Studio van Facebook?

Wat kan je met Creator Studio van Facebook?

De afgelopen tijd is team Facebook enorm druk geweest met het uitrollen van een nieuwe Instagram-planningsoptie; de Creator Studio. Hiermee kun je direct via jouw Facebook-account jouw Instagram posts inplannen. Wij leggen je in dit blog graag uit wat de Creator Studio precies is en hoe wij hier gebruik van maken in het werk dat wij voor jou verzorgen.

Instagram Creator-account

Wij hebben vanaf het moment dat de mogelijkheid geboden werd onze accounts en uiteraard die van onze relaties omgezet naar een ‘creator-account’. Wij kunnen ons voorstellen dat je geen idee hebt waarom wij dit hebben gedaan en wat wij hier extra mee kunnen ten opzichte van de reguliere accounts. Eind 2017 lanceerde Facebook voor het eerst de creators-functie; een manier om beter gebruik te maken van onze Instagram-accounts. Volgens Instagram past een Creator-account het beste bij: “public figures, producers, artists, and influencers”. Wij snappen dan ook dat de meeste bedrijven waar wij mee samen werken hier niet direct wat mee gaan doen. De Instagram Creator-accounts zijn vergelijkbaar met de Instagram-bedrijfsprofielen, alleen hebben ze net andere functies en laten ze je meer data zien.

Wat zie je meer?

Sinds wij de bedrijfsprofielen hebben omgezet naar creatorsprofielen, zien wij onder andere in de statistieken wat de actuele stand van zaken is van volgers en ontvolgers. Het scheelt weer een extra app om dit goed bij te kunnen houden. Zo kunnen wij goed zien welke posts wel/niet interessant zijn voor de doelgroep.

Het heeft best lang geduurd voor wij deze functie verder konden uitrollen, want in eerste instantie kon dit alleen bij de accounts met +10K volgers.

Via Facebook jouw Instagram posts inplannen

Als je een creator-account of zakelijkprofiel hebt, kun je jouw Instagram-account al een tijdje koppelen met de Creator Studio. Dit is een online omgeving die je kunt vinden via jouw Facebook-bedrijfsaccount. De functies die je hier tegenkomt:

1: Beheren van Instagram content met de Instagram-inhoudsbibliotheek
2: Plannen van Instagram posts + IGTV video’s in (dus geen Story)
3: Bekijken van Instagram statistieken

Instagram-account connecten met de Creator Studio?

1. Zorg dat je van te voren jouw Instagram-account verbindt met jouw zakelijke Facebookpagina.

2. Om gebruik te kunnen maken van de Creator Studio heb je of een Instagram bedrijfsprofiel of creator-account nodig. Zet je account dus om, indien nodig.

3. Open de Creator Studio via jouw desktop

4. Volg de instructies om jouw Instagram-account te verbinden met de Creator Studio

Onze mening over Creator Studio?

Wij zijn nog niet heel erg enthousiast over de functies in de Creator Studio. Zo kun je hier nog niet je reacties beheren of op meerdere social media platforms posten. Wij werken met veel verschillende accounts en willen ook in 1 dashboard plaatsen, beheren en monitoren, dat kan wat ons betreft gewoon tot op heden  heel goed via Coosto. Uiteraard proberen wij tools als Creator Studio wel goed uit, want wij willen goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de mogelijkheden welke de kanalen zelf blijven aanbieden. Wil jij geholpen worden met je online strategie t/m de uitvoer hiervan, neem gerust contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

×