Websitehosting: wat heb je eigenlijk nodig?

Websitehosting: wat heb je eigenlijk nodig?

Voor sommige mensen is het gesneden koek: je registreert een domeinnaam met webhosting en je gaat aan de slag met het eigen maken van je nieuwe website. Als je hier niet regelmatig mee te maken hebt, is het best een lastige klus. Maar wat heb je dan precies nodig voor een succesvolle webhosting?

De wens voor een nieuwe website

Het begint altijd met de wens voor een nieuwe website. Je hebt de ambitie om een mooie website neer te zetten en wilt hiervoor een passende domeinnaam. Maar is de door jou gekozen domeinnaam wel beschikbaar en wat heb je verder allemaal nodig? Wanneer je een website wilt ontwikkelen heb je de keuze uit onwijs veel verschillende pakketten, hosting providers, gigabytes aan webruimte, dataverkeer en een onbeperkt aantal mailboxen. De informatie vliegt je om de oren, hoe maak je hierin de beste keuzes?

De noodzakelijke elementen

Er zijn enkele zaken die direct om aandacht vragen als je een nieuwe website wilt ontwikkelen:

  • het controleren van de beschikbaarheid van je domeinnaam
  • het inschakelen van webhosting
  • het verkrijgen van kennis en kunde om de website te lanceren.

Team Prosos is ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om verder te denken dan de bovenstaande actiepunten. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van je website, updates en een doeltreffende inrichting van de website die daadwerkelijk bijdraagt aan wat jij wilt bereiken met de inzet van de website.

Webhosting

Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven de ruimte biedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere inhoud die toegankelijk is via een website. Vaak zijn dit pakketten die direct de mogelijkheid bieden om een e-mailaccount aan de gekozen domeinnaam te koppelen. De keuze voor een pakket is afhankelijk van bepaalde kenmerken die je wilt toevoegen aan de website. De keuze voor een pakket in de middenklasse is overall voor iedere website voldoende, tenzij je een webshop begint of de wens hebt er in de toekomst een te starten. Een pakket in deze klasse kost plusminus 8 euro in de maand. Duurdere pakketten hebben als voordeel dat je meer schijfruimte verkrijgt. Bedenk wel goed of je deze schijfruimte daadwerkelijk nodig hebt, want het is zonde om meer te betalen dan nodig is.

Domeinnaam

Wij werken veel samen met TransIP. Via de website www.transip.nl kun je makkelijk en snel controleren of de door jou gekozen domeinnaam nog beschikbaar is. Indien deze nog beschikbaar is, heb je direct de mogelijkheid om deze domeinnaam te ‘bestellen’. De kosten die hieraan zijn verbonden, zijn afhankelijk van de extentiekeuze (.com, .nl). Gemiddeld liggen die rond de tien euro per jaar.

Kennis en kunde

De webhosting is opgeleverd en je mailbox stroomt vol met berichten van de aanbieder. Wat nu? Veel online aanbieders bieden gratis websites of doe-het-zelfinstructies. Wij ervaren negen van de tien keer dat het niet naar behoren werkt en daarom niet het gewenste resultaat levert.  Dit vraagt om koppelingen met de diverse partijen of het uploaden van de website naar de webhosting. Dit klinkt allemaal behoorlijk ingewikkeld, maar valt in de werkelijkheid best mee. Het vraagt enkel om tijd en verdieping in de materie.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van uw website?

Wij geloven in websites op basis van behoeften. Eerst bepalen wat er nodig is en welke doelstellingen er zijn, om vervolgens op basis van deze informatie een passend voorstel te ontwikkelen. Vroeger werden veel websites met de hand gebouwd, tegenwoordig staat WordPress bekend als een content managementsysteem met templates toegankelijk voor iedere gebruiker. Wel vraagt het inrichten van deze templates om tijd en verdieping. Het is dan ook verstandig om te bedenken welke informatie de doelgroep straks wil bekijken op de website zodat je kunt bepalen welke routes je implementeert.

Uiteindelijk is het belangrijk dat de doelstellingen van de website behaald worden en de klant heeft gevonden wat hij of zij zocht. Veel succes bij het doorlopen van de verschillende stappen voor een succesvolle websitehosting! Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Het Prosos-team staat voor je klaar. Onze contactgegevens vind je hier.

Geen reactie's

Geef een reactie