Zo houd je de kwaliteit van je content hoog! - Prosos

Zo houd je de kwaliteit van je content hoog!

Zo houd je de kwaliteit van je content hoog!

Als ondernemer heb je waarschijnlijk elke dag een aantal taken die je ‘snel’ wil afronden: sociale media posts plaatsen, nieuwsberichten plaatsen en een mailing uitsturen. Tussendoor reageer je op een aantal reacties op Facebook of Instagram. Wanneer dit even snel tussendoor wordt gedaan, kan de kwaliteit van de tekst zo bedroevend zijn dat dit schadelijk is voor jouw merk. Slechts 31 procent van de content is kwalitatief goed geschreven om een gewenst resultaat te behalen. Slechte content kan ook zorgen voor slechte reacties als: “Wat een wazige tekst”, “Deze tekst raakt mij niet” of “Wat een passieve tekst”. Om goede content te schrijven is het belangrijk rekening te houden met de volgende uitgangspunten:

  • Waar gaat de content over? (Het onderwerp);
  • Wat is het doel van de zender? (Wat wordt er bereikt met het delen van deze content);
  • Wat kan de lezer met jouw content?

Schrijfstijl&lt

Denk na over de schrijfstijl waarmee jij je doelgroep aanspreekt. Houd rekening met ‘echter’ of ‘maar’ in een tekst of het gebruik van ‘jij’ of ‘u’. In een formele tekst schrijf je bijvoorbeeld ‘Uw nieuwe schoenen’ maar in een vlog waar veel jongeren naar kijken gaat het over ‘nieuwe patta’s’.

Het is belangrijk dat je consistent ben in je keuzes. Toch wordt er van veel bedrijven ook een zekere deskundigheid, kennis en autoriteit verwacht. Het is vaak even puzzelen en uitproberen om de perfecte schrijfstijl te vinden.

SEO content

Houd als bedrijf ook rekening met bezoekers die jouw website bezoeken. Bezoekers moeten jouw pagina gemakkelijk kunnen vinden en er ook daadwerkelijk iets aan hebben. Wist je dat 98 procent van de internetgebruikers een zoekmachine gebruikt om informatie te vinden? Bedenk maar eens hoe vaak je ‘even’ iets Googelt op een dag. Lekker handig! En bijna niemand kijkt verder dan de eerste pagina. Daarom is de online vindbaarheid zo belangrijk. SEO teksten kunnen hiervoor een uitkomst bieden.

Wat kan Prosos voor jouw bedrijf betekenen op het gebied van content?
Vind je het toch allemaal maar een gedoe met die zoekwoorden (SEO) en de juiste schrijfstijl? Prosos helpt hier graag bij. Wij vinden de perfecte schrijfstijl die aansluit bij jouw doelgroep. Daarnaast helpen wij ook graag bij het bijhouden van de content op social media, je website, het delen van relevante nieuwsberichten of de vindbaarheid van jouw website. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?