Gastblog: 11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg

11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg

11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg

Al eerder heb ik van Philip van Londen een blog geplaatst. `Vanaf het begin van mij aanwezigheid op Twitter volg ik Philip van Londen. Hij geeft dagelijks heldere en duidelijke informatie onder andere op het gebied van Sociale Innovaties in de zorg. Hoe leuk dat de activiteiten op het gebied van ‘Social Media in de zorg’ zo mooi samenkomen met mijn activiteiten op AnitaHvL. Fijn om dit tweede artikel van Philip van Londen met jullie te delen!

Gastblogger: Philip van Londen
Twitter: @philipvanlonden
Website: www.londen-design.nl

11 aanleidingen & voorbeelden voor Sociale Innovatie in de Zorg

Actueel is Lean werken in de Zorg. Dit is ook een vorm van Sociale Innovatie. Er spelen vaak vragen bij de lezers van Philip zijn blogs vaak opnieuw om de aanleidingen en voorbeelden voor sociale innovatie. Hiervoor heeft hij onderwerpen uit het oude magazine verwerkt naar twee artikelen. Hieronder kun je aanleidingen en voorbeelden voor de Zorg terugvinden. In het andere artikel zie je de voorbeelden van ‘Sociale Innovatie in het MKB‘ verder uitgewerkt. Uiteraard is Philip benieuwd naar jullie ervaringen. Herken je de aanleidingen? Heb je in jouw instelling mooie oplossingen gezien? Loop je nog tegen specifieke problemen aan? Als je hier ervaringen over wilt delen, hoort hij dat ook graag!

– ELF AANLEIDINGEN EN VOORBEELDEN in de ZORG –

1. Bezuinigingen in de zorg

Je werkt bij een zorginstelling, groot of klein en door alle bezuinigingen verandert er een heleboel. Ook verandert de manier van werken voor de mensen in de instelling en ook voor de cliënten. Budgetten staan onder druk en de financiering verandert. Bijna alle veranderingstrajecten die hiermee gemoeid zijn vallen onder sociale innovatie.

2. Marktwerking in de zorg

De zorginstelling, waar je voor werkt, wil of moet actief aan de slag met marktwerking. Soms tegen wil en dank. Dit betekent een nieuwe en andere manier van werken voor de organisatie. De strategie hiervoor moet verbeterd worden. Dit is ook sociale innovatie. De impact hiervan op medewerkers en cliënten is immers groot.

3. LEAN in de zorg

Je werkt bij een zorginstelling die gezien de bezuinigingen wil insteken op efficiency. Liefst zou je efficiënter willen werken, een betere kwaliteit willen leveren en meer cliëntgericht werken. Ambitieus, maar sommige instellingen lukt het. Een LEAN of AGILE traject zou de oplossingen kunnen bieden. Dit is een manier van werken die mensgericht werken en efficiency combineert. Het gaat om procesverbetering door sociale innovatie. Wil je hier meer over weten? lees dan: “Lean & Sociale Innovatie – 5 Principes“

4. Patiëntgerichtheid

“Bij ons draait alles om de patiënt!” Dit hoor je overal. Iedereen wil dit ook. Toch blijkt het moeilijk te zijn om dit echt in de praktijk te brengen. Er zijn ook organisaties die het lukt om de wens van de patiënt actief op te pakken. Met behulp van de subsidie sociale innovatie kun je hier verder mee komen. (Ook dit komt aan bod bij LEAN werken: “Lean & Sociale Innovatie – 5 Principes“)

5. E-Health

Om efficiënter en/of effectiever zorg te kunnen verlenen, ga je aan de slag met E-health. De technologie wordt aangeschaft en nu moet het gaan werken. Alle deze veranderingen en nieuwe mogelijkheden die ontstaan voor cliënten en medewerkers vallen onder sociale innovatie. Dit is nog interessanter als je meteen je primaire proces oppakt om te verbeteren en ook cliëntgerichter te kunnen gaan werken.

6. Leiderschap

Verhoudingen in onze organisatie veranderen. Bonussen van bestuurders staan onder druk. Managementlagen krimpen soms wel 20% of meer. Onze medewerkers werken vaker thuis of op locatie. Hoe kun je hier als leidinggevende goed mee omgaan? En hoe kunnen medewerkers met deze veranderingen omgaan? Een heel belangrijk aspect van sociale innovatie.

7. Sociale media in de zorg

In de zorgsector nemen sociale media een belangrijke plaats in. Wil je je als als zorginstelling goed profileren? Of wil je sociale media gebruiken om je cliënten beter te kunnen bereiken of helpen? Als je hier mee aan de slag wil dan kun je subsidie krijgen voor een adviseur sociale innovatie. (subsidie mogelijk weer beschikbaar vanaf najaar 2012)

8. Papierloos werken – iPads

Onze medewerkers krijgen iPads om hun registraties in te doen en als communicatiemiddel. Dit betekent een andere mindset en leren omgaan met deze nieuwe manieren van werken. Ook kun je nu een heleboel zaken slimmer en efficiënter oppakken. Je kunt je veel makkelijker verplaatsen door de instelling. Hierdoor veranderen letterlijk de fysieke bewegingen. Een enorme kans om te besparen en meer service te kunnen verlenen. Weer een goed voorbeeld sociale innovatie.

9. Leeftijdsfasebewust beleid

Wij willen aan de slag met diversiteit binnen onze organisatie. Vooral op het gebied van leeftijd. Wij zien verschillende mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan. Wij willen hier meer onderzoek naar doen of een sociaal innovatief plan opstellen.

10. Fuseren

Een sprekend voorbeeld van sociale innovatie zijn fusies. Is je organisatie gefuseerd? Sluiten systemen niet op elkaar en zie je cultuurverschillen? Of verschillen de werkwijzen en zorgproces op zich al? Allerlei aanleidingen om met sociale innovatie aan de slag te gaan om dit te verbeteren.

11. Versterken positie in de zorgketen

Je organisatie heeft een aantal zaken goed op orde. De aansluiting met andere partijen in de zorgketen mag wel beter. Of door de bezuinigingen en politieke stappen verandert de positie in de zorgketen. Misschien wordt samenwerking of onderaanneming noodzaak. Sociale innovatie is dan de manier om hier verbeterstappen in te zetten.

Voorbeelden

Sociale Innovatie in het ALGEMEEN

a. Zelfsturende teams

Ik wil dat mijn medewerkers meer verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Hoe zorg ik er voor dat medewerkers zelf meer inzicht krijgen in wat ze moeten en kunnen doen? Dit kan met sociale innovatie.

b. Het nieuwe werken

Wat houdt dit voor mijn bedrijf in. Ik vind het prima als mensen thuis gaan werken. Maar hoe zorg ik er voor dat ze productief blijven. Hoe zorg ik er voor dat het onderlinge contact goed blijft. Hoe zorg ik er voor dat alles goed blijft gaan? Allemaal antwoorden die gevonden kunnen worden met behulp van een adviseur sociale innovatie.

c. Gewoon een superidee

Je hebt een superidee. Het is hartstikke vernieuwend, maar het ontbreekt je aan expertise en mankracht om het uit te werken. De inhuur van een adviseur met behulp van de subsidie sociale innovatie kan net dat zetje zijn dat helpt om het in je organisatie op gang te brengen.

Zie je al mogelijke onderwerpen in je eigen instelling voor je? Ik hoop dat dit artikel je verder helpt of inspireert. Mogelijk ken je nog andere voorbeelden, want deze lijst is zeker niet volledig. Ik hoor het graag!

(Het subsidietijdvak voor sociale innovatie is verlopen. Mogelijk volgt najaar 2012 weer een nieuw tijdvak. Als je hier van op de hoogte wil blijven schrijf je dan in voor het eMagazine: inschrijving)

Gerelateerde artikelen van Philip van Londen:

* Met sociale innovatie slijp je de botte bijl

* Sociale Innovatie ‘überhip’? Do’s and Don’ts

* 7 stappen naar resultaat met Sociale Innovatie

Gastblogger: Philip van Londen

Neem gerust contact met hem op via info@londen-design.nl

Twitter: @philipvanlonden
Website: www.londen-design.nl

Schrijf je in voor het gratis magazine over sociale innovatie. Je ontvangt als BONUS het eMagazine als PDF.

Wat vind je ondermeer terug in het gratis magazine “LEAN & Sociale Innovatie”?

– informatie over Sociale Innovatie

– artikel over drie basisvoorwaarden voor gemotiveerde mensen

– meer over de 5 principes van LEAN & Sociale Innovatie

– 2 misverstanden over LEAN

(Het subsidietijdvak voor sociale innovatie is verlopen. Mogelijk volgt najaar 2012 weer een nieuw tijdvak. Als je hier van op de hoogte wil blijven schrijf je dan in voor het eMagazine).

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?