Heeft een dresscode tijdens een event een meerwaarde? - Prosos

Heeft een dresscode tijdens een event een meerwaarde?

Heeft een dresscode tijdens een event een meerwaarde?

Iedereen verstuurt zo af en toe een uitnodiging inclusief dresscode voor zijn of haar event naar potentiële deelnemers. Wanneer je vraagt om een dresscode, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Welke verschillende dresscodes zijn er eigenlijk?

Het vastleggen van een dresscode voor een event kan belangrijk zijn voor het creëren van een bepaalde vibe. Enerzijds is het een must voor thema-evenementen, anderzijds zorgt een dresscode voor een gevoel van saamhorigheid. Houd rekening met het type evenement, want niet ieder evenement vraagt om een gekke, feestelijke dresscode. Dit in verband met mogelijk sportieve activiteiten tijdens het event en wisselende weersomstandigheden. Dit maakt dat het zo belangrijk is om duidelijk te communiceren. Ook hierbij houd je in gedachten of het voor de gasten praktisch haalbaar en comfortabel is.

Voordelen van een dresscode

Een dresscode biedt gasten rust. Mensen zijn op deze manier niet bang om in een verkeerde outfit te arriveren. Hierbij geldt natuurlijk wel dat je niet iets onmogelijks van je gasten moet vragen. Daarmee kun je namelijk een drempel creëren. Houd er rekening mee dat de kledij past bij het thema en de weersomstandigheden. Welke thema’s zijn er doorgaans van toepassing?

Casual

Nee, geen joggingbroek of pantoffels, maar een mooie jeans met een T-shirt. Deze dresscode is geschikt voor informele bijeenkomsten, zoals teambuilding of een barbecue. Je kunt ook de keuze maken voor smart-casual. Hierbij maakt het T-shirt plaats voor een hemdje met eventueel een pullover.

Stadskledij

Deze dresscode is uitermate geschikt voor een bedrijfsevenement. Vrouwen maken vaak de keuze voor een jurk tot aan de knie of een stijlvol broekpak. Mannen kiezen een kostuum zonder das.

Black Tie

Deze dresscode staat bekend als zeer chique. Denk aan een strak, zwart pak inclusief vlinderdas en vrouw in lange jurken, paraderend op hoge hakken terwijl hun sieraden glinsteren bij iedere beweging die zij maken. Deze dresscode zie je voornamelijk voorbijkomen bij liefdadigheidsevenementen en gala’s.

Nog één stapje verder: White Tie

Het kan nog chiquer! Denk aan het toevoegen van handschoentjes, een rokjas of een witte das. Deze dresscode zie je voornamelijk voorbijkomen tijdens huwelijken en koninklijke events.

Tip: werk je met een thema voor de dresscode? Betrek dan ook het bedienend personeel bij de dresscode!

Ideeën genoeg voor een volgend event, toch? Kun je wel wat hulp gebruiken bij de organisatie? Het team van Prosos Events staat voor je klaar! Neem vandaag nog contact met ons op.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kunnen wij je ergens mee helpen?