Richting een maand thuiswerken

Richting een maand thuiswerken

We zitten nu in week 4 van deze bizarre periode. Gelukkig mogen wij zeggen dat wij niet heel dichtbij familie, vrienden of relaties hebben die qua gezondheid getroffen zijn door het coronavirus.

De impact die het zakelijk op iedereen heeft, voelen wij elke dag als een malle. Geen idee hoe wij hier ons zelf positief en energie moeten houden. Een lastig schuitje waar we helaas met vele ondernemers in zitten.

Verstarring

Belangrijk is om van deze moeilijke tijd, toch het beste te maken. Niet stil te blijven staan maar juist stappen te maken om stilstaand werk weer vooruit te laten gaan. Ik kan mij voorstellen dat je in de eerste weken verstart raakte, wat kan je nu doen en hoe moet je verder? Veel vragen die je misschien op dat moment nog geen plekje kon geven. De aanvraag van de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) of de TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) gaat hopelijk voor wat meer rust zorgen en maakt je gemotiveerd om weer te strijden voor jouw product of dienst. Al zijn er vele haken en ogen aan deze maatregelen en ook voor ons betekent dit nog niet dat wij hiermee direct geholpen zijn.

Nabije toekomst

Deze periode is een moment om even tot jezelf te komen en na te denken hoe je nu verder moet gaan met jouw bedrijf. Ideeën schieten dan soms binnen op de gekste momenten, wanneer je onder de douche staat, aan het tuinieren bent of juist even rustig in de zon zit, die schijnt op dit moment eerlijk-is-eerlijk wel heerlijk. Want tja, het weer trekt zicht niks aan van deze periode. Hierdoor ook een extra moeilijke periode voor de horeca die nu juist eigenlijk liever hun terras opende in plaats van te zitten tobben hoe nu verder. Wat zijn de dingen die wij nu juist wel kunnen doen? Al na gedacht over een afhaalmogelijkheid, of aan het starten van een bezorgdienst? Uiteraard gelden hier ook regels voor en vergeet daarbij ook niet te denken aan het aanpassen van verzekeringen etc. daar je je diensten op een andere wijze gaat aanbieden. Wij kregen hier een goed webinar van, door Berends en Slump (Bankzaken, hypotheken en verzekeringen).

Orden je ideeën

Wanneer een idee je te binnen schiet, is het belangrijk dat je deze opschrijft. Goede ideeën ontstaan vaak op de momenten dat je er niet mee bezig bent maar vaak als je dan denkt, hier ga ik later mee aan de slag, ben je het weer kwijt. Wanneer je een lijstje met ideeën hebt gemaakt kan het lijken als een grote warboel en juist meer chaos dan rust in je hoofd creëren, want al deze ideeën zijn leuk, maar hoe ga je dit allemaal nu realiseren?

Wij begrijpen dit heel erg goed en zijn daarom gaan brainstormen met het team, hoe kunnen wij ondernemers juist nu extra helpen om hun product of dienst weer zo snel mogelijk zichtbaar te maken online. Omdat online nu alles draaiende blijft, is snelle handelingen belangrijk, daarom hebben wij online aan de slag binnen één dag voor jullie. Ons gratis stappenplan kan jou daarmee helpen. Wij bieden je namelijk handvatten aan om de chaos in je hoofd weg te nemen.

SOS-Prosos

Ben jij online al aan de slag, maar heb je behoefte om vanuit huis zo goed mogelijk te schakelen met je collega’s? Ook hierbij kunnen wij je ondersteunen! Of heb je een webshop en kan die al het verkeer niet aan door de drukte? Of kan die nu het zo druk is een optimalisatie gebruiken waardoor je website gebruiksvriendelijke en goed bereikbaar blijft en niet bezwijkt onder de drukte? Ook hier kunnen wij je bij helpen! SOS-Prosos is hier uitermate geschikt voor tijdens deze lastige tijd.
Ook kunnen we je helpen om je producten op social media zichtbaar te maken, in overleg met jou, gaan we aan de slag en kan jij je focussen op de andere zaken rondom de webshop.

Aan de slag binnen een dag?

Samen met jou gaan we aan de slag om jouw product of dienst zichtbaar te maken en gaan we er alles aan doen om jouw bedrijf mee te laten stralen met deze heerlijke lente dagen. Zodat je ook daadwerkelijk vanuit je tuin of balkon kan genieten van de zon zonder in spanning te zitten hoe en wat nu verder. Team Prosos staat voor je klaar en gaat de uitdaging met je aan. Ook in de weekenden of in de avonduren veren wij met jou mee!